17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkHastalıkLimon İle Ağız Sorunlarını Nasıl Tedavi Edersiniz?

Limon İle Ağız Sorunlarını Nasıl Tedavi Edersiniz?

Sağlık Haberleri Editörümüz bugün doğal yöntemlerle ağız sağlığına nasıl çözüm bulabileceğinizi sizler için araştırdı.

İçerikleri

Limon suyu çok sayıda sağlık yararı sağlar. Bunlardan biri, bakterilerin çıkarılması ve enfeksiyonların önlenmesi gibi birçok ağız problemini tedavi edebilmesidir. Ağız kokusunu giderir, dişeti kanamalarını iyileştirir ve diş ağrısını azaltır. Fakat çok sık kullanırsanız, dişlere zarar verebilir. Aşağıda, dişeti ve diş problemlerini limonla nasıl tedavi edebileceğinizi göstereceğiz.

Dişleri beyazlatır

Sigara, şarap, çay ve kahve sarı dişlerin başlıca nedenleridir. Fakat dişleri beyazlatmak çok maliyetli olabilir, ancak aşağıdaki macunu kullanarak lekeleri çıkarabilir ve beyaz dişlere sahip olabilirsiniz. 2 – 3 yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı tuza ihtiyacınız olacaktır. Onları karıştırın ve dişleri onunla fırçalayın. Birkaç dakika bekletin ve sonra saf su ile durulayın. Daha iyi sonuçlar için haftada iki kez yapın. Haftada iki kereden fazla bu tedaviyi yapmaktan kaçınınız çünkü limondan gelen sitrik asit diş minelerine zarar verebilir ve dişleri sarı hale getirebilir.

Ağız kokusunu giderir

Tükürük üretimi azaldığında, ağız kuruduğunda, soğan ya da sarımsak yediğinizde ağız kokabilir. Ancak limon, ağızdaki bakterileri yok eder ve ağız kuruluğunu önler. Gargara yapmak için 3 yemek kaşığı limon suyuna ihtiyacınız olacak. Gargara yaptıktan sonra tükürün. Bundan sonra, limonun yüksek asitliğinin diş minelerine zarar vermesini önlemek için ağzı yıkayın.

Diş etlerini güçlendirir

Limon dişeti ve dişleri güçlendirebilir ve C vitamini içeriği ve anti-inflamatuar özellikleri diş etleri kanamalarınıiyileştirebilir. Bir bardak su ve iki yemek kaşığı limon suyu ile yemeklerden sonra ağzınızı durulamalısınız. Ayrıca,  suyu doğrudan diş etlerine uygulayarak da diş eti kanamalarını tedavi edebilirsiniz.

Diş ağrılarını azaltır

Diş ağrısının en yaygın nedenlerinden biri diş çürümesidir. Limondaki C vitamini içeriği enfeksiyonları tedavi edebilir ve diş ağrısını azaltabilir. Bir pamuk topunu limon suyuna batırıp etkilenen bölgeye sürmek için bir yemek kaşığı limon suyuna ihtiyacınız olacaktır. Bundan sonra, ağzınızı su ile yıkayın. Asit içeriğinin dişlere zarar verebileceğinden, limon suyunu beş dakikadan fazla ağız içinde bırakmamaya dikkat ediniz.