Ana SayfaKadınMakyajMakyaj ile uyumak zararlı mıdır?

Makyaj ile uyumak zararlı mıdır?

İçerikleri

Yüzünüzde bir sürü ürün ile yatağa düzenli olarak girerseniz, bu durum cildinizin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Sağlık Haberleri Editörümüz bugün makyajla uyumanın zararlarını ve dikkat edilmesi gereken hususları sizler için araştırdı.

Yatmadan önce makyajı çıkarmazsanız ortaya çıkabilecek bazı önemli komplikasyonlar şunlardır. Okumaya devam edin…

Makyaj ile uyumak neden zararlıdır?

Makyaj ile uyuyunca cildinizin gözenekleri tıkanır

Makyaj ile uyumak cildinizin gözeneklerini tıkar

Makyajınız ne kadar süper veya modern olursa olsun, cildinizin gözeneklerini hala tıkar. Gözenekleriniz tıkanmışsa, bezler tarafından gözeneklerden gelen kiri temizlemek için üretilen sebum sıkışır ve yüzünüzde sivilceler, kabarcıklar ve çıbanlar oluşmasına neden olur.

Makyaj ile uyumak erken cilt yaşlanmasına neden olur Makyaj ile uyumak erken cilt yaşlanmasına neden olur

Geceleri uyurken cildiniz gençleşmek için bir onarım çalışması yapar. Makyaj yüklü bir yüzle uyuyorsanız, cildinizin erken yaşlanmaya neden olabilecek birikmiş kir ve pislikleri temizlemek için daha fazla çalışması gerekir. Makyajınızı gece boyunca bırakmanız cildinizi önemli ölçüde kurutur ve yeniden canlanması için ihtiyaç duyduğu oksijeni emmesini engeller ve bu da cildin yaşlanmasına ve lekelere neden olur.

Makyaj ile uyumak bakteriler için üreme alanı oluşturur Makyaj ile uyumak bakteriler için üreme alanı oluşturur

Cildimiz, uzun süre herhangi bir güzellik ürünü uygulandığında genellikle enfeksiyonlara eğilimlidir. Gece boyunca makyajla uyursanız, vücudumuzun dahili savunma sistemi yüz cildini gençleştirmek için uygun şekilde çalışamaz. Bu bazı alerjik reaksiyonlara ve bakteriyel enfeksiyonlara neden olabilir.

Makyaj ile uyumak cildinizde yamalara ve renk değişimine neden olabilir Makyaj ile uyumak cildinizde yamalara ve renk değişimine neden olabilir

Makyaj ile uyursanız, cildinizde uzun vadede yamalar oluşur ve renginde değişiklikler meydana gelebilir. Renk değişikliği, dudaklarda ve gözlerin çevresinde en belirgin olarak oluşur, her ikisi de yüzünüze yıllar ekleyebilir ve gerçekte olduğundan daha yaşlı görünmenizi sağlar.

Makyaj ile uyumak gözleriniz için zararlı sonuçlar doğurur Makyaj ile uyumak gözleriniz için zararlı sonuçlar doğurur

Makyaj ile uyumak belki gözleriniz için en kötüsüdür. Göz çevresindeki deri, vücuttaki en hassas ve en ince bölgedir. Maskara, göz kalemi veya rimel ile uyuşan gözlerin etrafındaki cilt çok kolay kurur ve kırışıklıklara neden olur. Bu yüzden makyajınızı yıkamak,  temiz ve berrak bir şekilde uykuya dalmak en iyisidir.

Yani, sözün özü, yorgunluktan ölseniz bile, yatağa gitmeden önce mutlaka yüzünüzü yıkamanız gerekir. Cildiniz için yapabileceğiniz en doğru şey budur ve yıllar geçince farkı anlayacaksınız.

Dipnotlar:

Sebum: Derideki yağ bezlerinin salgısı, yağ.

Göz kalemi: Gözler etrafında daha büyük veya daha belirgin görünmelerini sağlamak için göz çevresinde bir çizgi olarak uygulanan bir kozmetik.