Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerMürsafinin Mucizevi Faydalarına İnanamayacaksınız!

Mürsafinin Mucizevi Faydalarına İnanamayacaksınız!

Mürsafi kış aylarında en güçlü antibiyotik yerine geçebilecek oldukça faydalı ve güçlü bir bitkidir. Adını sakızın saf ve acı halini andırmasından alan mürsafi, bağışıklık sistemini güçlendirerek olası hastalıklardan sizleri korumayı adeta görev edinmiştir.

İçerikleri

Mürsafi, antimikrobiyal olduğu için sağlığa faydalıdır. Balgam söktürücü, bağışıklık güçlendirici, anti inflamatuar, tonik etkisi, mide koruyucu gibi birçok alanda etkilidir. Mür reçineden çıkarılarak elde edilir. Mısır’a özgü olan mürsafinin sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. İşte mürsafinin inanılmaz faydaları…

Mikrobiyal büyümeyi engelliyor

Mürsafi, mikropların çoğalmasına veya bağışıklık sisteminize bulaşmasına izin vermez. Ateş, gıda zehirlenmesi, öksürük ve soğuk algınlığı, kabakulak, kızamık, su çiçeği ve yaralarda mikrobik enfeksiyon nedeniyle oluşan birçok sorunun önlenmesi için kullanılabilir. Diğer antibiyotiklerin aksine, karaciğer zayıflaması veya sindirim bozukluğu gibi olumsuz yan etkileri de yoktur.

Sinir sistemini uyarır

Mürsafi kan dolaşımı, sindirim sistemi ve sinir sistemini etkiler. Kalbin pompalama hareketini ve safra kesesinin mideye salınmasını uyarır. Beyni ve sinir sistemini harekete geçirerek sizi aktif tutar.

Öksürüğü dindirir

Mürsafi, öksürük ve soğuk algınlığı için iyidir. Öksürük ve soğuk algınlığına neden olan viral enfeksiyonlarla mücadele eder, burun tıkanıklığını hafifletir ve akciğerler ile solunum yollarındaki balgam birikimini azaltır.

Bağışıklığı arttırıyor

Mür, bağışıklık sistemini güçlendirir ve aktive eder. Vücudu enfeksiyonlardan korur. Kan dolaşımını harekete geçirir. Kan dolaşımını uyarır ve dokulara oksijenin uygun şekilde tedarik edilmesini sağlar.

Mantar enfeksiyonlarına karşı savaşır

Mürsafi, mantar ilacı olarak da işlev görür. Mantar enfeksiyonlarıyla mücadele etmek için dahili ve harici olarak kullanılabilir.

Genel sağlığı korur

Vücudun tüm organlarına seslenir ve erken yaşlanmaya karşı korur. Anti inflamatuar özelliğiyle ateş, viral enfeksiyon gibi çeşitli dokulardaki intihaplanmayı hafifletir. Ayrıca baharatlı yiyeceklerin tüketiminden kaynaklanan hazımsızlığı tedavi ederek dolaşım sistemini toksinlerden korur.

Kış hastalıklarına karşı kalkan görevi görür

Mürsafi antiseptik özelliği sayesinde kış hastalıklarından korunmayı sağlar. Kışın düzenli olarak mürsafi tüketmek neredeyse enfeksiyonel hastalıklara yakalan riskini sıfıra indirebilir.

Mürsafinin Kullanımı

Mürsafi, gargara olarak kullanılır. Bunun için daha önce hazırlanmış tentürden 1 çay kaşığı kadar alınıp 1 su bardağı suyun içerisine atılarak karıştırılır. Ancak bunu kullanırken hekiminize danışmanız gerekir.