24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerPortakal kabuğu mucizesi

Portakal kabuğu mucizesi

İçerikleri

Ev ortamında hazırlayıp, uygulayabileceğiniz doğal cilt aydınlatıcı maskeler, sizi istediğiniz mucizevi sonuçlara götürebilir. Cilt aydınlatıcı maske tariflerine pratik bir alternatif. Cildi beyazlatan ağartıcı maskelerle doğal, pürüzsüz ve aydınlık bir cilt elde edebilirsiniz. Cilt beyazlatıcı maskeler aynı zamanda cildinizdeki lekelerin görünümün azalmasına, cildin nemlenmesine ve doğal bir parlaklık kazanmasına yardımcı olacaktır.

Malzemeler:

  • Portakal kabuğu rendesi
  • Süt ya da kaymak

Hazırlanışı:

Portakal kabuklarını atmayıp harika bir maske hazırlayabilirsiniz. Portakal kabuğunu rendeleyerek kurutun. Kuruyan portakal kabuğu rendesini süt veya kaymakla karıştırın. Macun haline gelen karışımı yüzünüze sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra bol ılık su ile yüzünüzü yıkayın.

Portakal Kabuğunun 9 Faydası

Portakal kabuğu yüzde 5 oranında minarel tuzlar, organik asitler, yüzde 5-8 oranında flavonoidler ve yüzde 1-2 esansiyel yağlar içerir. Portakalın kabuğunda bulunan citrus aurantium un kanser ve damar tıkanıklıkları gibi birçok hastalıkta kullanımıyla ilgili birçok farklı bilimsel yayın mevcuttur.

1- Portakal kabuğu yüzde 5 oranında minarel tuzlar, organik asitler, yüzde 5-8 oranında flavonoidler ve yüzde 1-2 esansiyel yağlar içerir. Portakalın kabuğunda bulunan citrus aurantium un kanser ve damar tıkanıklıkları gibi birçok hastalıkta kullanımıyla ilgili birçok farklı bilimsel yayın mevcuttur.

2- Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu, portakal kabuğunun (Citri sinensis pericarpium) iştahsızlıkta kullanılabileceğini belirtmiştir.

3- İçeriğinde potasyum, protein, B ve E vitaminleri bulunan portakalın kabuğunda bulanan karoten, kanı temizlediği için cilde de çok yararlıdır.

4- Güzelliğin sırrı bu kabuktadır. Portakal kabuğu özü yine cilt için çok önemli bir şifalı bitki olan biberiye özü ile birleşince harikalar yaratıyor. Bu karışım ciltteki sorunları yok ediyor.

5- Portakal kabuğu ısıya dayanıksız olduğu için kaynatılmamalı, üzerine kaynar su dökülerek haşlanmalı ve tüketilmelidir.

6- Portakal kabuğu ağzı sıkı bir şekilde kapalı olarak, ışık, oksijen ve neme karşı korunaklı biçimde ve 20ºC’nin altında bir ısıda saklanmalıdır. Aksi durumda alerjiye neden olabilir.

7- Teksas Üniversitesi Tıp Merkezinin yaptığı bir araştırmaya göre portakal suyu böbrek taşlarının yeniden oluşumunu engellemeye yardımcı oluyor. Böbrek taşı problemi geçirenlere her gün bir bardak portakal suyu içmeleri önerilmiştir.

8- Biberiyenin yapraklarının özü, yaralar ve kesiklerin giderilmesinde kullanılıyor. Portakal kabuğu yağı ise derideki bazı sorunları gideriyor. Portakal ve limonun kabuklarındaki özler neticesinde, deride çok yönlü güzelleştirici etki yaratılıyor. Sorunları gideren, deriye aydınlık ve parlaklık veren portakal ve limon özleri, biberiye gibi doğal başka bir yağ ile buluşturulduğunda mükemmel bir cilt sağlıyor.

9-Portakal kabuğu yağının bir başka özeliği de selülit düşmanı olması. İçeriğindeki mineral tuzlar, organik asitler yağları eritmede önemli etken maddeler de ihtiva ediyor. Portakal yağındaki etken madde, deri altındaki kan ve lenfatik dolaşımı hızlandırıyor.