28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıPürüzsüz Bir Cilt İçin Kahve Maskesi Nasıl Yapılır?

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Kahve Maskesi Nasıl Yapılır?

Pürüzsüz bir cilt için kahve maskesi, güzelliğine düşkün kadınların ısrarla uygulamak istediği, son dönemlerin en popüler doğal bakım yöntemlerinden biridir.

İçerikleri

Pürüzsüz bir cilt için kahve maskesi, kolay uygulanması ve etkili bir yöntem olması nedeniyle güzelliğine önem veren kadınların vazgeçemediği bir maskedir.

Kahve maskesi cilt üzerinde nasıl etki eder?

Kahve maskesi, en çok doğal peeling olarak bilinen bir yöntem. Cildi ölü derilerden arındırıp temizliyor. Cildin canlı ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Düzenli kullanımda bir süre sonra, gözeneklerin kapandığı siyah noktaların kaybolduğu görülüyor. Aynı zamanda cildi sıkılaştırıcı bir özelliği de bulunan kahve maskesi, bu özelliğiyle de cilt kırışıklıklarını önlüyor.

Cilt türlerine göre kahve maskesi tarifleri

Kuru ciltler için kahve maskesi

1 tatlı kaşığı kahve telvesi 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı

Malzemeler karıştırılıp göz altları hariç bütün yüze sürülür. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkanır. Aynı tarif zeytinyağı yerine bal kullanılarak da uygulanabilir. Kuru ciltler için haftada 2 defa uygulamak yeterlidir. Bir hafta sonunda, cildin nemlendiği ve canlı bir görünüme kavuştuğu fark edilecektir.

Yağlı ciltler için kahve maskesi

1 tatlı kaşığı kahve telvesi 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı süt

Bütün malzeme karıştırılır ve cilde sürülür. Maske tamamen kuruyana kadar beklenir. Soyularak çıkarılır ve ılık suyla yüz yıkanır. Cildin gözeneklerini sıkılaştırıp doğal bir parlaklık kazanmasına yardımcı olur.

Siyah noktalar için kahve maskesi

2 tatlı kaşığı kahve telvesi 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı maden suyu

Malzemeleri karıştırıp ovalayarak cildinize sürün. Bir süre bekletip yıkayarak cildinizi arındırın.

Doğal peeling için kahve maskesi

Cildi derinlemesine temizlemek ve zararlı maddelerden arındırmak için, kahve telvesini doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Eğer kuru bir cilde sahipseniz birkaç damla zeytinyağı ilave etmeniz önerilir. Telveyi parmağınızla bütün yüzünüze sürün ve 5 dakika kadar bekletin. Özellikle soluk bir cilt renginiz varsa, cildinizin canlandığını fark edeceksiniz. Peeling uygulamasını haftada 2-3 defa yapabilirsiniz.