Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç derisindeki sivilcelerden kurtulmanın yolları

Saç derisindeki sivilcelerden kurtulmanın yolları

İçerikleri

Saç derisinde sivilce pek çok kişinin sorunudur. Sivilce belki tek başına bir sorun yaratmayabilir ancak eğer akne şeklinde görülürse saçları tararken ağrılara neden olabilir ve saçı şampuanlamak bile zorlaşabilir. Saç derisinde oluşan sivilcelerin nedenleri diğer bölgelerde oluşanlar ile farklı değildir. Genellikle aşırı yağ üretiminden ve doğru bakımın yapılmamasından meydana gelir. Bazı kişilerde de saç bakım ürünlerine karşı vücudun verdiği alerjik tepki olarak ortaya çıkabilir.

Kafanızda çıkan sivilcelerin 4 önemli nedeni vardır ve bunlar:

1.Saç biti, genelde kafada sivilce ve kaşıntıya neden olur.
2.Seboreik dermatit, genelde saçlarda oluşan kepeklerden sorumludur ve bazen sivilceler de oluşturur. Tedavisi uzun zaman alır.
3.Akneler, gençlik yaşlarında ve ergenlik dönemlerinde doğal olarak çıkar ve tedavisi için normal aknelerin tedavisi uygulanır.
4.Folikülit, diğer üçünde genelde saç köküne herhangi bir hasar gelmez ama folikülitte saç gözenekleri kapanır ve bakterilerin bu gözeneklerde üremesi, saç köküne hasar verir ve saç dökülmesine de neden olur.

Hormonal değişiklikler, sağlıksız diyetler, alerjik reaksiyonlar, havadaki kirliliği ve kirli saç derisi gibi sebeplerden saç derisinde sivilce oluşabilir.

İşte saç derisindeki sivilcelere doğal çözümler..

Elma sirkesi

Doğal antibakteriyel ve antiseptik elma sirkesi saç foliküllerindeki bakteri ve yağı temizlemeye yardımcı olur. Kafa derisindeki pH dengesini sağlar.

Elma sirkesini eşit miktarda ılık suyla karıştırıp temiz saçlarınızı bu karışımla saçlarınızı yıkayın. 5-7 dakika beklettikten sonra tekrar yıkayın.

Domates suyu

Salisilik asit kaynağı olan domates her türlü aknenin tedavisinde etkilidir. Salisilik asit aknenin kurumasına yardımcı olur. Akneye sebep olan sebum üretimini azaltır, pH dengesini korur.

Taze domates suyunu saç derinize iyice sürdükten sonra 10 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın. Birkaç gün boyunca günde bir kez tekrarlayın.

Bal

Antibakteriyel ve antioksidan içeriğiyle bakteri oluşumunu engeller. Kırmızılığı ve acıyı yok eder.

Sorunlu bölgeye bal sürüp 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Birkaç gün boyunca günde 2 kez uygulayın.

Sarımsak

Bir başka antibakteriyel ve antioksidan kaynağı sarımsak akneyi tedavi eder, kızarıklıkları ve acıyı azaltır, iyileşmeyi hızlandırır.

4-6 diş sarımsağı 3 bardak suda 5 dakika kaynatın. Üzerini kapatıp soğumasını bekleyin. Sarımsakları içinden alıp suyuyla saçlarınızı yıkayın. 10 dakika bekledikten sonra durulayın. Günde bir kez uygulayın.

Çay ağacı yağı

Antiseptik etkisiyle bakterileri öldürüyor, akneyi kurutup kırmızılığı ve kaşıntıyı azaltıyor.

5 damla çay ağacı yağını 2-3 kaşık hindistan cevizi ya da zeytin yağıyla karıştırıp saç derinize masaj yaparak uygulayın. 1-2 saat sonra yıkayın. Günde 1 tekrarlayın.

Aloe vera

Akneye sebep olan bakterileri öldürür, enfeksiyonu önler, iyileşmeyi ve pH dengesini sağlar.

Aloe vera yaprağını kesip içindeki jeli akneye 1 hafta boyunca günde 2 kez uygulayın.Herhangi bir alerjik reaksiyona karşı bu yöntemleri uygulamadan doktorunuza danışın!