Ana SayfaKadınSaç BakımıSaçlarımız neden dökülür? 5 bilimsel yaklaşım!

Saçlarımız neden dökülür? 5 bilimsel yaklaşım!

İçerikleri

Saçların dökülmesi erkeklerde kadınlara göre daha çok görülen bir durumdur ve kellik meydana gelmektedir. Fakat saçların neden döküldüğü ve de saç dökülmesine karşı kesin tedavi yöntemlerinin ne olması gerektiği her zaman merak konusu olmuştur. Saç dökülmesinin ana nedenleri 5 başlık altında toplanabilir.

  1. Genetik Etmenler
  2. Stres, depresyon
  3. Yanlış kozmetik ürünler
  4. Vitamin ve mineral eksikliği
  5. Deri hastalıkları başlıca saç dökülmesinin altında yatan neden olarak kendini göstermektedir.

1. Genetik Etmenler

Yapılan araştırmalar açıkça gösterir ki saç dökülmesinin temel nedeni tamamen genetik faktörlerdir. Zaten erkeklerde sık görülen kellik probleminin %60 oranı genetik etmenlere dayanarak her yönden saç dökülmesinin ana yapısını meydana getirmektedir.

sac dokulmesi nedenleri Saçlarımız neden dökülür? 5 bilimsel yaklaşım!
1. Genetik Etmenler

2. Stres Depresyon Ruh Halleri

Aşırı derecede stres ve depresyon ruh halleri de dikkate alındığı zaman saçların dökülmesi önü alınmaz bir durum olarak kendini göstermektedir.

3. Yanlış Kozmetik Ürün Kullanımı

Kalitesiz ve saç dökülmesini tetikleyecek kişisel bakım ürünleri (!) kullanmanız da saç dökülmesi neden olur açısından yine karşımıza çıkmaktadır. Saçın en doğal yolla beslenmesi için limon sürülmesi tavsiye edilmektedir. Bunun için kişisel bakım ürünleri tercih etmek saçın dökülmesine neden olan etmenlerden bir diğeri olarak gerçekten de son derece kellik problemini meydana getirmekte olan nitelik olarak her anlamda karşımızdaki yerini korumaya devam etmektedir.

4. Vitamin ve Mineral Eksikliği

Saç hücrelerini besleyen B12 vitamini, demir ve çinko gibi vitaminler saç dökülmelerini tamamen engelleyen durumlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Öte taraftan yine biotin ve folik asit eksikliklerinin yaşanması da vitamin  ve de mineral eksikliklerine dayanarak saç dökülmesinin en temel niteliği olarak karşımıza çıkan durumu bir arada tutmaktadır.

sac dokulmesi neden olur 1 Saçlarımız neden dökülür? 5 bilimsel yaklaşım!
4. Vitamin ve Mineral Eksikliği

5. Deri Hastalıkları

Sedef, sulu egzema, mantar hastalıkları saç derisinde görülen ve saçın tel tel dökülmesine neden olan saç dökülmesinin belirtileri olarak kendini göstermektedir.