24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıSarkan göğüsler nasıl dikleşir? Evde doğal çözüm

Sarkan göğüsler nasıl dikleşir? Evde doğal çözüm

Birçok kadının sahip olduğu can sıkıcı bir sorun olan sarkan göğüsler nasıl dikleşir? Meme sarkması için evde doğal çözümler.

İçerikleri

Her kadın hayatları boyunca mükemmel şekilli göğüslere sahip olmak ister. Ne yazık ki sarkan göğüsler birçok kadının sahip olduğu can sıkıcı bir sorundur. Meme sarması yaşlanmayla birlikte oluşan doğal bir süreçtir ve bu süreçte meme esnekliğini ve elastikiyetini kaybetmeye başlar.

Kadınların kırk yaşına girmesiyle birlikte göğüslerinde sarkma eğilimi başlar, ancak göğüs sarkması hayatın erken dönemlerinde de gerçekleşebilir. Erken dönemde gerçekleşen meme sarkması hamilelik, emzirme, menopoz, kilo kaybı, beslenme eksiklikleri ve uygun olmayan sütyen kullanımı nedeniyle ortaya çıkabilmektedir.

Meme kanseri veya tüberküloz gibi solunum problemleri de meme sarkmalarının nedeni olabilir. Sarkmalarının bir başka nedeni de nikotin, alkol ve gazlı içecek tüketiminden kaynaklanmaktadır.

Göğüslerde hiç kas yoktur ve bunlar yağ, bağ dokusu ve süt üreten bezlerden oluşur.

Göğüsleri sıkılaştırmak ve dikleştirmek için alabileceğiniz birçok krem bulunuyor, ancak evde kolayca yapabileceğiniz doğal çözümler varken neden para harcıyorsunuz?

İşte Sarkan Göğüsler İçin En İyi 10 Doğal Çözüm

Sarkan Göğüsler İçin Egzersiz

Sarkık göğüslü olanlar, günlük olarak egzersiz yapmalıdır. Göğüs çevresindeki göğüs dokularını ve göğüs kaslarını hedefleyen egzersizler göğüs sıkılaşması ve dikleşmesi için çok yardımcı olabilir.

Göğüsleri sıkılaştıran ve dikleştiren egzersizler şunlardır:

Göğüslere baskı ve çekme, kol kaldırma egzersizi, şınavlar ve dumbbell flyes göğüs hareketi ile hayalinizdeki mükemmel göğüslere bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Bunların yanı sıra, göğüslerinizi sıkılaştırmak ve dikleştirmek için gerçekleştirebileceğiniz diğer egzersiz türleri de vardır. Egzersiz yaparken daima spor sütyeni kullanmalısınız.

Sarkan Göğüsler İçin Buz Masajı

Sarkan göğüsleri dikleştirmek için buz masajı gerçekten etkili sonuçlar veren bir tekniktir. Buz masajı göğüslerinize sertlik kazandıracak ve dikleşmesine yardımcı olacaktır. Soğuk hava, dokuyu küçülterek memeyi daha sıkı hale getirecektir.

  • 1 Dakika boyunca 1 buz küpünü kullanarak her bir göğsün etrafında dairesel hareketle masaj yapın.
  • Göğüsleriniz bir havlu ile kurulayarak uygun bir sütyen takın.
  • 30 dakika boyunca sırt üstü uzanma pozisyonunda yatın.
  • Bunu gün boyunca düzenli olarak belirli aralıklarla yapın.

Not: Memelerinizi uyuşukluğa neden olabileceği için 1 dakikadan fazla bir süre buza maruz bırakmayın.

Sarkan Göğüsler İçin Zeytin Yağı

Göğüsleri zeytinyağı ile masaj yapmak, sarkmış göğüsler için mükemmel bir tekniktir. Zeytinyağı, serbest radikallerin neden olduğu hasarı tersine çevirip sarkmış memeleri önleyen zengin bir antioksidan ve yağ asitidir. Ayrıca, cilt tonunu ve dokusunu geliştirmeye yardımcı olacaktır.

  • Avuç içinize zeytinyağı alın ve ısı üretmek için ellerinizi birbirine sürün.
  • Avuç içlerinizi göğsünüzün alt kısmından yukarı doğru gelecek şekilde hareketlerle göğüslerinize sürün.
  • Kan akışını arttırmak ve hücre onarımını teşvik etmek için yaklaşık 15 dakika boyunca göğüslerinize hafifçe masaj yapın.
  • Bu ilacı haftada en az 4 veya 5 kez uygulayın.
  • Göğüslerinizi masaj yapmak için badem, argan veya avokado yağı da kullanabilirsiniz.

Sarkan Göğüsler İçin Salatalık ve Yumurta Sarısı

Memeyi dikleştirmenin bir başka yolu da salatalık ve yumurta sarısını kullanarak maske yapmaktır. Salatalık, cilt tonu özelliklerine sahiptir ve yumurta sarısı, sarkmış olan göğsünüze yardımcı olacak büyük miktarda protein ve vitamin içerir.

  • Blender yardımı ile 1 salatalığı püre haline getirin.
  • Püre haline getirdiğiniz salatalık ile bir yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı tereyağını bir kapta karıştırarak macun kıvamına getirin.
  • Bu karışımı göğsünüze sürün ve 30 dakika bekletin. Karışımı soğuk suyla yıkayın.
  • Mükemmel sonuçlar elde etmek için bu karışımı haftada bir kez mutlaka uygulayın.

Sarkan Göğüsler İçin Yumurta akı

Yumurta akı da, büzücü ve cilt besleyici özellikleri içerdiğinden sarkan memeler için çok iyidir. Yumurtanın içindeki hidro lipitler, memelerinizi çevreleyen gevşek cildi sıkılaştırır.

Köpüklü hale gelene kadar 1 yumurta beyazını çırpın. Bunu göğsünüze sürün ve 30 dakika bekleyin. Salatalık suyu kullanarak durulayın ve ardından tamamen soğuk suyla yıkayın.

Bunu uygulayabilmenin bir başka yolu da, 1 yumurta beyazı, 1 çorba kaşığı sade yoğurt ve bal karıştırılarak yapılabilir. Bunu karışımı göğsünüze sürün,  20 dakika bekletin ve soğuk su ile yıkayın.

Sarkan Göğüsler İçin Çemen Otu

Ayurveda’da çemen otu sık sık sarkmış göğüsleri dikleştirmek için kullanılır.  Çemen otu serbest radikal hasarıyla savaşan ve göğüslerin etrafında cildi sıkılaştırmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olan vitaminler ve antioksidanlara sahiptir.

Kalın bir macun oluşturmak için 1/4 fincan çemen tozunu yeterli suyla karıştırın. Bu macunu göğüslerinize masaj yapın ve 5 ile 10 dakika bekleyin. Sıcak su ile durulayın. Bu karışımı haftada bir veya iki kez tekrarlayın.

Ayrıca, 1/2 fincan yoğurt, 10 damla çemen otu yağı, 10 damla E vitamini yağı ve 1 yumurta beyazı ile bir göğüs maskesi hazırlayabilirsiniz. Pürüzsüz bir macun elde edene kadar malzemeleri karıştırın. Macunu memelerinize sürün ve nazikçe ovun. Yaklaşık 30 dakika bekletin ve daha sonra soğuk su ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir kez kullanabilirsiniz.

Sarkan Göğüsleri Dikleştirmek İçin İpuçları

  • Vücudunuzun sarkmasına engellemek için kilonuzu sabit tutun
  • Yüzme, meme sarkması için harika bir spordur.
  • Bir destekleyici sütyen takmadan, öne eğilmekten, yürümekten, koşmaktan, spor ve egzersiz yapmaktan kaçının.
  • Her gün yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun, böylece cildiniz nemlenecektir.
  • Güneş losyonu kullanmadan göğüslerini güneşe maruz bırakmayın. Çok fazla güneş ışığı, memenin elastikiyetini kaybetmesine neden olabilir. Bir mayo veya düşük boyun çizgisi olan bir şey giydiğinizden göğsünüze güneş losyonu sürdüğünüzden emin olun.
  • Göğsünüzün etrafındaki cildi kırılgan yapabildiğinden sigara içmekten kaçının.
  • Meme sarkmasını önlemek için doğru pozisyonda oturun ve doğru duruşta yürüyün.
  • Sütyeninizin göğüslerinize tam olarak uymasına özen gösterin. Bu, göğsünüzü doğru şekilde desteklemek için bir destek sütyenine ihtiyaç duyabileceğiniz anlamına gelebilir. Aerobik yaparken, tenis oynarken, koşu yaparken veya başka bir antrenman yaparken daima spor sütyeni giyin.
  • Hali hazırda fazla kiloluysanız, bir kerede hızlıca zayıflamaktan kaçının. Uzman kontrolünde sağlıklı zayıflayın. Çok fazla kiloya sahip olmak, cildinizin gerilmesini ve sarkan göğüslere neden olur. Ayrıca göğüslerinizi belirli bir aralıkta sıkmak göğüs sarkmasını engelleyecektir.
  • Göğüsleri sıkılaştırmak için gerekli proteinler, vitaminler, kalsiyum, mineraller, karbonhidratlar ve esansiyel yağlar gibi temel besinlerle sağlıklı yiyecekler yiyerek sağlıklı ve düzenli beslenin.

Sarkık Göğüsleri Dikleştirmek İçin Tüyolar

Sarkan göğüsler nasıl dikleşir? Evde doğal çözüm