Ana SayfaSağlıkSigarayı Bıraktıktan Sonraki 15 Yılda Neler Oluyor? Merak Ediyor Musunuz?

Sigarayı Bıraktıktan Sonraki 15 Yılda Neler Oluyor? Merak Ediyor Musunuz?

İçerikleri

Sigarayı bıraktıktan sonraki 15 yılda vücudumuzda ne gibi değişikliklerin olduğunu merak ediyor musunuz? İşte bu paylaşımda sağlıklı yaşama nasıl adım adım vardığınızı okuyacaksınız…

TEBRİKLER!

Her gün, sigara içen sizin gibi pek çok insan sigarayı kesin olarak bırakmaya hazır olduklarına karar verirler. Hiç şüphe yok ki, sigarayı bırakmak hayatınızda yapacağınız en zor şeylerden biri olacaktır. Bunun sizi korkutmasına izin vermeyin. Binlerce insan sigarayı bırakıyor ve sizin bu kişilerden biri olamayacağınızı düşünmeniz için hiçbir neden yok. Sadece sigarayı bırakma isteğine ilişkin tüm nedenleri ve ne kadar uzun bir hayat yaşamayı istediğinizi düşünün. Sigarayı bırakmak için şu andan daha iyi bir zaman yok.

Sigarayı bıraktıktan sonraki kritik 72 saat zor gelebilir, bunu atlatmak için bu yazımızı okuyun.

Sigarayı bırakmanın etkileri hemen başlar.

Sigarayı bırakmanın ne kadar zor olduğunu ve etkileri yıllar sonra fark edilecekmiş gibi göründüğünü biliyoruz. Bu kesinlikle yanlış. Sigarayı bıraktığınız anda vücudunuz iyileşmeye başlar.

20 DAKİKA SONRA

Ellerinizin ve ayaklarınız vücut ısısı yükselirken kan basıncınız ve kalp atış hızınız azalır. Bu, sigaranın neden olduğu sağlık sorunlarının azalmaya başlamasının sadece başlangıcıdır.

8 SAAT SONRA

Kanınızdaki karbon monoksit seviyesi normal seviyeye düşer. Karbon monoksit, kanın oksijen taşıma yeteneğini azaltır. Karbon Monoksit miktarının düşmesi size ihtiyacınız olan enerjiyi ve vücudunuza ihtiyaç duyduğu oksijeni verir.

SADECE 24 SAATTE

Kalp krizi geçirme tehlikesi azalır. Sadece 24 saatte!

48 SAATTE

Koku ve tat alma algınız ciddi bir biçimde gelişir. Yemeklerin tadı daha güzel gelmeye başlar ve çevrenizdeki tüm harika şeylerin kokusunu alabilirsiniz. Bu noktaya geldiğinizde derin bir nefes alın ve kaçırdığınız güzelliklerin keyfini çıkarın.

2 HAFTA SONRA

Kan dolaşımınız hızlanır, egzersiz yapmak daha kolay hale gelir, akciğer fonksiyonlarınız düzelir ve kronik öksürüğünüzden kurtulursunuz.

1 İLE 9 AY ARASINDA

Akciğeriniz normal fonksiyonlarına döndükçe öksürük, sinüs problemleri, nefes darlığı ve yorgunluk azalır.

Sigarayı bıraktıktan sonraki 5 ile 15 yıl arasında, felç geçirme riskiniz hiç sigara içmemiş bir insanınki ile aynı seviyede olur.

15 yılda, koroner kalp hastalığı riskiniz azalır ve damar tıkanıklığı hiç sigara içmemiş insanlarla eş duruma gelir. Ölme riskiniz de hiç sigara içmemiş biri ile aynı seviyeye gelir.

Sigarayı bırakmak için en uygun an şimdidir!