28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıSivilce Nasıl Geçer? Sivilcelere Evde Doğal Çözümler

Sivilce Nasıl Geçer? Sivilcelere Evde Doğal Çözümler

Sivilce nasıl geçer, evde sivilcelerden nasıl kurtulursunuz? İşte size sivilcelere evde bazı etkili maskeler ve diğer çözüm yolları.

İçerikleri

Sivilce Nasıl Geçer? Sivilcelere Evde Doğal Çözümler – Sivilce genellikle tıkalı ve enfekte gözeneklerden kaynaklı ciltte beliren kızarıklık, iltihaplanma ve küçük cilt lezyonları olarak açıklanır. Akne, sivilce ve sivilce lekeleri özellikle yağlı ciltlerde olmak üzere tüm cilt tiplerinde görülebilen dünyanın en yaygın cilt problemlerindendir. Peki, sivilce nasıl geçer, evde sivilcelerden nasıl kurtulursunuz? İşte size sivilceler için bazı etkili maskeler ve diğer çözüm yolları.

Cilt bakımından ve sivilce maskesi uygulamadan önce yapmanız gerekenler:

  1. Cildin doğal dengesine kavuşması ve sivilce maskelerinin etkili olabilmesi için, cilde uygulanan makyajın temizlenmesi gerekir. Kimyasal ürünlerin ciltten arındırılması özellikle çok önemlidir.
  2. Yüze uygulanacak buhar banyosu ile gözeneklerinin açılmasını sağlayın. Haftada bir kez buhar banyosu ile cildinizin nefes almasına yardımcı olun.
  3. Sivilce geçiren maskelerin etki etmesi ve daha verimli bir sonuç elde edilmesi için temiz cilde uygulanması şarttır. Maske uygulamadan önce cildin temizlenmesi ve doğal bir sabun ile arındırılması ve kurulanması gerekir.
  4. Sivilcelerin iz bırakmaması ve doğal yollarla sivilce tedavisi noktasında önemli olan bir diğer husus ise, sivilcelerin kesinlikle patlatılmaması gerektiğidir. Ciltte oluşan sivilce izlerinin geçmesi, sivilcelerin geçmesinden daha zorlu bir süreçtir.
  5. Sivilce maskesi olarak belirlenen maskelerin haftada en fazla iki defa uygulanması gerekir. Fazla miktarda uygulanan maskeler cildin tahriş olmasına sebep olmaktadır. Belirlenen aralıklarda ve kurallar uyarak uygulanan maskeler ile cildin sivilceden arındırılması mümkündür.

Sivilcelerden Kurtulma Yolları

Aşağıdaki tavsiyeler sivilce tedavisi için birkaç doğal yoldur. Ancak ciddi bir cilt probleminiz varsa ve uzun zamandır sivilcelerle mücadele ediyorsanız öncelikle bir uzmana görünmeniz gerekebilir.

Sivilce için limon:

Yarım limonun suyu ve bir miktar suyu karıştırın ve temiz bir bez ya da pamukla yüzünüze uygulayın. Limon cilt bakımı için son derece etkili bir besindir ve sivilce izlerini yok etme konusunda harikalar yaratabilir. Yanı sıra limonun ağartıcı etkisi cildinizde bulunan koyu lekelerin de giderilmesini sağlar ve cildinize daha canlı, sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Sivilce için çilekli yoğurt maskesi:

4-5 adet çilek ve 1 yemek kaşığı doğal yoğurdu karıştırıp cildinize uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü iyice yıkayın. Diğer yöntemlerle birlikte, haftada bir bu maskeyi de uygulayabilirsiniz.

Sivilce için karbonat maskesi:

Kabartma tozu ucuz ve etkili doğal ilaçlardan biridir ve kesinlikle işe yarıyor! 1 yemek kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve 1 yemek kaşığı ev yoğurdunu iyice karıştırıp yüzünüze sürün. 15-20 dakika kadar bekleyin ve iyice yıkayın. Ardından cildinize alkolsüz tonik uygulayın. Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda sivilce nasıl geçer sorusuna cevap arayışından kurtulabilirsiniz. Karbonat maskesi sivilce geçiren maskeler arasında en etkili olanlardan biridir. Ayrıca cildi aydınlatır ve daha pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Sivilce için gül suyu maskesi:

1 yemek kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı doğal balı karıştırın. Masaj yaparak cilde ince bir tabaka halinde sürün. 15 dakika sonra ılık su ile iyice durulayın ve cildinize hafif nemlendirici sürün. Bu uygulamayı 2-3 günde bir yapabilirsiniz.

Bol su için:

Su cildin nemini korur ve daha sağlıklı ve canlı olmasını sağlar. Bunun yanı sıra yine bol bol bitki çayları (özellikle yeşil çay), ayran ve maden suyu tüketin. Ancak şekerli ve gazlı içeceklerden mümkün olduğunca uzak durun. Zira şeker ve asit vücudun hormonal dengesini bozabilir, metabolizmayı zayıflatarak çeşitli reaksiyonlara, dolayısıyla cilt problemlerine yol açabilir.