Ana SayfaKadınMakyajSiyah elbiseye uygun makyaj önerileri

Siyah elbiseye uygun makyaj önerileri

İçerikleri

Tercihinizi siyah elbiseden yana kullanacaksanız vereceğimiz tüyolara güvenin ve bulunduğunuz ortamın en dikkat çekici kadınına dönüşün. Siyah elbise kurtarıcıdır dedik ama elbiseyle kullanacağınız aksesuarlara, makyaja, saç şekline göre elbisenin etkisi değişir. Bulunduğunuz ortamda sıradan siyahlar içinde bir kadın gibi de görünebilirsiniz ya da alımlı, çekici, zevkli ve güzel bir kadın olarak da kendinizi gösterebilirsiniz.

Neden Siyah Elbise?

Zarafetin ve çekiciliğin sembolü siyah elbiseyi tercih etmeniz için pek çok neden sıralayabiliriz. Öncelikle kombin kolaylığı açısından tercih edilir. Ayakkabı ve çanta konusunda dikkat çekici renklere gidebilir ya da klasik siyah veya pudra renklerini kullanabilirsiniz.

Siyah elbiseler gündüz ya da gece tercih edilebilir. Gündüz iş toplantılarında, günlerinizde siyah minik elbiselerle şıklaşabilir; gece partilerde, düğünlerde zarafetin sembolü olabilirsiniz.

Ayrıca siyah rengin kusursuz kapatıcı özelliğini kullanabilir, rahatsız olduğunuz bölgelerinizin dikkat çekmesini engelleyebilirsiniz.

Makyajda Siyah Elbise Giymenin Artıları Nelerdir?

Siyah elbise giydiğinizde, sade bir makyajla bile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Size yakışan her türlü rengi kullanabilirsiniz. Çünkü bağlı kalmanız ya da uyum sağlamanız gereken bir renk skalası bulunmamaktadır. Sadece göz ya da dudak hangisinin ön planda bulunmasını istiyorsanız, diğerini sakin tutmanız sizin daha etkili görünmenizi sağlayacaktır.

Siyah Elbisenizle Göz Kamaştırıcı Görünmek İçin Makyaj Tüyoları Nelerdir?

Siyah elbisenin çarpıcılığını arttıran klasik görüntü kırmızı dudaklardır. Kırmızı rujunuzu, sade bir göz makyajı ile tamamlamak etkileyiciliğinizi arttıracaktır. Sadece siyah bir eyeliner, kırmızı dudaklarınız ve siyah elbisenizle göz kamaştırıcı durabilir. Elbiseyi günün hangi saati giyeceğinizde önemlidir.

Tamamlayıcı olarak kullandığınız oje seçiminiz de siyah elbise için önemlidir. Tırnaklarınızı aksesuar olarak kullanıp renk farklılığına tırnaklarınız ile gidebilirsiniz. Koyu mora çalan bordo, metalik koyu yeşil, gümüş renkleri ya da altın renkleri sizi çarpıcı; klasik kırmızı tonları sizi romantik ve çekici kılacaktır. Tabi yapacağınız makyajla bütünlük içinde ve ellerinizin bakımlı olması şartıyla.

Siyah elbiseye uygun göz makyajı ve siyah elbiseye uygun dudak makyajı tüyoları aşağıda verilmiştir.

Güzel Gözlerimi Öne Çıkarmak İstiyorum

Diyenlerdenseniz, buğulu gözler her zaman revaçtadır. Kahve, siyah, mavi, gri tonlara bürünmüş buğulu gözler, zarafetinize zarafet katacaktır. Ayrıca yeşil renk size yakışıyorsa ya da mor benim rengim diyorsanız emin olun siyah elbisenizle ortamın parlayan yıldızı olacaksınız.

Kuyruklu belirgin eyeliner, transparan dudaklar tüm ilgiyi gözlerinize çekecektir.

Gözleriniz tam istediğiniz gibi dikkat çekici hale geldi peki ya dudaklar? Dudaklarda kendinizi frenlemeniz doğru bir tercih olacaktır. Doğal renkler ve yumuşak tonlarla dudaklarınızı gizemli hale getirebilirsiniz. Özellikle şeftali tonları ya da mat pudra tonları tercih edilebilir.

Dudaklarım Dikkat Çekmeli Diyorsanız

Bembeyaz dişleriniz, sihirli bir gülüşünüz; biçimli ve dolgun dudaklarınız varsa böyle düşünmekte haklısınız. Kırmızı ve tonlarını kullanmakta dikkat etmeniz gereken bir konu ruju düzgün uygulamak ve kalıcılığını sağlamaktır. Bunun için dudaklarınıza önce transparan bir pudra uygulamanızı tavsiye ederiz. Böylelikle rujunuz uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Dramatik ve romantik bir hava yakalamak için kırmızı dudaklar idealdir.

Böyle bir makyajda gözlerinizin güzelliğini gizemli kılacak hafif dokunuşlar yapmanız yeterli olacaktır. Gözlerinizde kendiniz durduramayıp ayarı biraz fazla kaçırırsanız,dudaklarınızda kullanacağınız narçiçeği tonları ayarı yakalamanızı sağlayacaktır.