28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkSoner Yalçın, Yoğurtta Oynanan Oyunu Anlattı!

Soner Yalçın, Yoğurtta Oynanan Oyunu Anlattı!

Soner Yalçın, sosyal medya hesabından vatandaşları uyardı. Yalçın, Yoğurtun içerisinde domuz jelatini olduğunu söyledi.

İçerikleri

Gıda skandalını Saklı Seçilmişler kitabında gözler önüne seren Soner Yalçın, attığı tweetlerde Yoğurt olarak yediğimiz yiyeceğin içerisinde kıvamın artması ve sus tutması için domuz derisinden elde edilen ‘jelatinin’ kullanıldığını söyledi.

soner yalcin yogurtta oynanan oyunu anlatti 1 Soner Yalçın, Yoğurtta Oynanan Oyunu Anlattı!

İlaç, silah ve uyuşturucudan sonra dünyanın en kârlı sektörün gıda olduğunu söyleyen Soner Yalçın, ‘Canlı, doğal gıdayla kolaylıkla alabildiğimiz “probiyotik” şimdilerde doktor önerisiyle eczanelerden tablet halinde alınabiliyor! Niye? Çünkü yoğurdu, yoğurt olmaktan çıkardılar.’ dedi.

soner yalcin yogurtta oynanan oyunu anlatti 2 Soner Yalçın, Yoğurtta Oynanan Oyunu Anlattı! ‘Patlayan kanser vakalarının ilk nedeni hazır yoğurtlar!’

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, hazır yoğurtlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Dizdar, kanser hastalığının her geçen gün artığını belirterek, “Etrafımızda her gün birisine kanser teşhisi konulduğunu duyuyoruz. Uzmanlar, kanserdeki bu kadar yoğun bir artışı yalnızca sigara, alkol ve obezite ile açıklamanın mümkün olmadığını düşünüyor. Beslenme açısından da birbirinden çok farklı sosyal statüdeki insanlarda da kanser görülüyor. ‘Hayatınızdan çıkarın’ diyebileceğiniz neler var’ diye sorarsanız bilim adamları olarak geçtiğimiz yıllarda bunu çok tartıştık. Birinci sırada olan yoğurt hala ilk sıradaki yerini koruyor. Bizim ülkemizde yoğurt, diğer ülkelere göre açık ara daha çok tüketilen bir üründür. Yoğurt, beslenmeden öte insan vücudunun dengesinin korunması açısından da çok önemlidir” dedi.

Test sonuçları korkutucu Gaziantep Tarım İl Müdürlüğünün piyasada satılan yoğurtlarda jelatin katılıp katılmadığına dair yaptırdığı testlerde 10 markanın 8’inde jelatin kullanıldığı tesbit edilmiştir. Hazır yoğurtlara, kıvam artırıcı olarak genetiği oynanmış nişasta eklenir. Bazı firmalar hazır yoğurdun maliyetini azaltmak için sütün içindeki yağı alarak yerine margarin ekliyorlar. Yoğurda, şeker veya kanserojen olduğu bilinen Aspartam, Sakkarin gibi tatlandırıcılar ilave ediliyor.

Hazır yoğurt üreticileri, bakanlığa baskı yaptı. Gıda Kodeksi Komisyonu da karar verdi. Karar, 16 Şubat 2009’da Resmi Gazete’de yayımlandı. Yoğurda yüzde 12 katı madde konulması şartı kaldırıldı. Ayrıca süt proteini miktarı da yüzde 4’den yüzde 3’e indirildi. Sadece ekşiyen, kesilen ve kaymak bağlayan süt ve yoğurtları tüketiniz (tabi bulursanız).