Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerSultanbeyli Satılık Daire Fiyatları Ne Kadar?

Sultanbeyli Satılık Daire Fiyatları Ne Kadar?

İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan Sultanbeyli, hızla gelişmeye devam ediyor. Sultanbeyli, kentsel dönüşüm, konut ve ulaşım projeleriyle son yılların dikkat çeken ilçelerinden.

İçerikleri

Büyüyen ve değişim gösteren bir bölge olan Sultanbeyli, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektöründe adından söz ettiriyor. Özellikle çalışması devam eden son teknoloji ürünü sürücüsüz trenler ile hizmet verecek Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli metro hattıyla beraber ilçenin daha da  değerlenmesi bekleniyor. 10,90 km uzunluğundaki Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli metro hattı, Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerini birbirine bağlayacak.Büyük ve lüks projeler ile inşaat şirketlerinin ilgisini çeken Sultanbeyli, gayrimenkul yatırımcıların ilgi odağında.Peki, Sultanbeyli satılık dairefiyatları ne kadar? İşte Sultanbeyli emlak piyasasına dair bilinmesi gerekenler:

Sultanbeyli satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Sultanbeyli ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 860 TL oldu. Sultanbeyli satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için 214 bin 465 TL ile 357 bin 400 TL arasında değişirken, ortalama konut fiyatı 285 bin 953 TL olarak belirtiliyor. Sultanbeyli’de kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. Konut yatırım geri dönüş süresi, konutu satın aldığınız fiyatın geri dönüş süresini ifade ediyor.

Sultanbeylikiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Sultanbeylikiralık daire fiyatıortalama 100 metrekare için minimum 904 TL, maksimum 1.506 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.205 TL olarak gösteriliyor.

Yeni konutlar Sultanbeyli’ye ilgiyi artırıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2017 yılı adrese dayalı nüfus verilerine göre, İstanbul’un hızla büyüyen ilçesi Sultanbeyli’ninnüfusu geçen yıla göre 5 bin 276 kişi artış gösterdi.2016 yılında 324 bin 709 kişi olarak hesaplanan nüfus, 2017’de 329 bin 985 kişi oldu. Bu rakamın 169 bin 441’ini ise erkekler, 160 bin 544’ünü ise kadınlar oluşturuyor.Sultanbeyli’nin nüfus artışıilçenin gelişimine bağlanırken, yeni yapılan nitelikli konutlarla beraber İstanbul’un diğer ilçelerinden göç aldığı belirtiliyor. Ayrıca son yıllarda markalı konut projelerinde, yürüyüş parkuru, açık-kapalı yüzme salonu, çocuk parkları, fitness salonu gibi sosyal alanlara yer verilmesi bölgeye olan ilgiyi artırıyor.

Sultanbeyli’de satılık konut fiyatı en çok artan mahalle: Mimar Sinan

Sultanbeyli’de satılık konut fiyatı en çok artan mahallerinin başında Mimar Sinan geliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Mimar Sinan satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.93 artış gösterdi. Mimar Sinan Mahallesi’nde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 380 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanıyor. Mimar Sinan’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 178 bin 486 TL ile 297 bin 500 TL arasında değişiyor.

Tüm Sultanbeyli satılık daireler için tıklayın