Ana SayfaSağlıkBeslenmeTahindeki gizli mucizeleri biliyor musunuz?

Tahindeki gizli mucizeleri biliyor musunuz?

İçerikleri

Tаhin ya da tahan susamın ezilmesiyle elde еdilеn sıvı bir besindir .Sağlık için sаyısız fаydаlаrı olan tahinin üretimi 2 türlü yapılır. Birincisi susam tаneleri kepeği ile ezilerek, diğeri ise susаmın kеpеğindеn аyrılаrаk ezilmesi ile yapılır. Tahinin fаydаlаrındаn tam olаrаk yararlanabilmek için kepekli tahin tükеtilmеsi gеrеkmеktеdir.

Tahinin faydaları sizi çok şaşırtacak!

Kilo vermeye yardım eder: Tahin, içerdiği kalsiyum sayesinde kilo vermeye yardım eder. Çünkü kalsiyum, vücutta yağ yakımını hızlandıran minerallerden biridir. Ayrıca, bu özelliğiyle kemik erimesini önler.
Kötü yağları yakıcıdır: Basen, göbek veya kollarda biriken kötü yağları yakmak için tahin, doğal bir destektir. Bitkisel protein içeriğiyle kasları besler, yağ yakmayı hızlandırır. Sağlıklı zayıflamak için tahin, güvenilir bir kaynaktır.
Uzun süre tokluk verir: Faydalı yağlar ve protein içeren tahin, daha çabuk doymayı sağlar. Ayrıca, uzun süre tokluk hissi verir ve daha az kalori alıp zayıflamaya yardım eder.

Demir eksikliğini giderir:  Demir eksikliğine bağlı kabızlık, kilo verememek, yorgunluk gibi sorunlar yaşayanlar için tahin mükemmel bir çözümdür

Göz sağlığını güçlendirir: A vitamini içeren tahin, göz sağlığını kuvvetlendirir. Özellikle görme bozukluğu veya göz hastalığı yaşayanlar için düzenli tahin tüketimi önerilmektedir.
Yorgunluğu giderir: Tahin, içerdiği B ve E vitaminleri sayesinde yorgunluğu giderir, zihin açıklığı verir. Yoğun iş veya sınav döneminde her sabah bir tatlı kaşığı tahin yemenizi öneriririz.
Anne sütünü artırır: Emziren annelerin zayıflamasına ve sütünü artırmaya yardımcı olur. Hazmı kolay olduğu için şişkinlik, gerginlik yapmaz.
Spor yapanlar için gereklidir: Yürüme, koşu, fitness, pilates gibi spor yapanların kas onarımı ve yağ yakımı için proteine ihtiyacı vardır. Tahin, bitkisel protein içeriği en yüksek besinlerden biridir. 1 yemek kaşığı tahinde, 250 gram biftekteki kadar protein vardır.

Mide rahatsızlıklarını giderir:  Faydalı yağlar ve mineraller içeren tahin, mide rahatsızlıklarını gidermek için etkilidir. Özellikle midede yanma veya şişkinlik gibi sorunlar yaşıyorsanız yemeklerden 10 dakika önce bir çay kaşığı tahin yiyip üzerine bir bardak su için, rahatlığını göreceksiniz.
Tahin kaç kaloridir?

1 tatlı kaşığı tahin 30 kaloridir. Kilo vermek için diyet yapan insanlar bile günde ortalama 1500-2000 kalori arasında alabilir. Bu değere göre, günde 2 kez 1 tatlı kaşığı tahin yediğinizde 60 kalori alırsınız. Hem vücudunuz mucizevi faydalardan yararlanır hem de diyetinize uygun beslenirsiniz.

Diyette tahin nasıl yenir?

Toplumda tahin pekmez karışımı yapılır ama diyetteyseniz, biz size bunu önermiyoruz. Bizim tavsiyemiz size ayda 4 kilo vermenize yardım edecek!
Malzemeler,
1 su bardağı sıcak süt 1 tatlı kaşığı tahin 1 çay kaşığı toz tarçın Hazırlanışı,
Sıcak süt, tarçın ve tahini iyice karıştırın. Akşam yemeğinden birkaç saat önce için. İstediğiniz kiloya inene kadar devam edin.