18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerTıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Dr. Hakan Özkul Kimdir?

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Dr. Hakan Özkul Kimdir?

İçerikleri

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Dr. Hakan Özkul 1967’de Ankara’da doğdu. Kocaeli İzmit Lisesi’nden mezun olduktan sonra döneminin Türkiye genelinde dereceye girerek Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini (İngilizce) kazandı. Önlisans eğitimini Hacettepe Tıp Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, lisans eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı.
Bundan sonra Tıbbi ve Aromatik Bitkiler konusunda akademik eğitim aldı. 

Dr. Hakan Özkul
Dr. Hakan Özkul

2012 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümünden mezun oldu.Tıp Fakültesi’nden mezuniyetinden sonra çeşitli devlet ve özel sağlık kurumlarında doktor olarak çalıştı. Üniversite yıllarından itibaren tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda çalışmalar yaptı. Bu maksatla yurt içi ve yurt dışında birçok araştırma, konferans ve seminerlere katıldı.

“Türkiye’de Bitkisel Tedavinin Doğru ve Yaygın Kullanımının Geliştirilmesi” amacıyla çeşitli TV programlarına katılarak, bilgi ve tecrübesini paylaşmaktadır. Sağlıklı yaşam konusunda TV’lerde yapılan programlara da katılan Dr. Hakan Özkul, TGRT Euro Kanalı’nda yapılan “Doktorlar Konuşuyor” programına uzman konuk olarak katılmaktadır. Haftalık olarak yayınlanan Meltem TV’de “Sağlık ve Yaşam”, Mesaj TV’de “Sağlıklı Günler” ve Sıhhat TV’de “Önce Sağlık” programlarına düzenli olarak konuk olmaktadır.

“Türkiye’deki Endemik Tıbbi Bitkiler”, “Tıbbi Bitkilerin Türkiye’de Tedavide Doğru ve Yaygın Kullanımının Geliştirilmesi”, “Bitkisel Tıp Tarihi”, Tıbb-ı Nebevi ve “Tıbbi Bitkilerin Türkiye’de Üretimi” konularında çalışmalarına devam etmektedir. Bu konularda uzmanların bir araya geleceği ve sahasında öncül çalışmalar yapması planlanan dernekleşme faaliyeti içindedir. Dr. Hakan Özkul, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Herhangi bir hastanede çalışmayan Dr. Hakan Özkul, Hastalıkların Bitkisel Destek yani Fitoterapi ile iyileşmesine yönelik çalışmalarına devam etmektedir.