28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalıkTiroid Haplarından Bıktınız Mı? İşte Tiroid İçin Doğal Çözüm!

Tiroid Haplarından Bıktınız Mı? İşte Tiroid İçin Doğal Çözüm!

Troid rahatsızlığınız için kimyasal ilaç kullanmak istemiyor musunuz? İşte troid probleminize iyi gelecek doğal çözümler.

İçerikleri

Milyonlarca insan tiroid bezinden muzdariptir, boğazda iltihap haline gelen bir hastalıktır, birçok insan çözüm arar ve işe yaramayan ürünlere para harcar, haplar sadece hastalığı kontrol eder ancak hastalığa son vermez, zaman geçtikçe bu hastalık daha da kötüleşir. Bu soğan tarifini tiroid ile savaşmak için son çare olarak görmek gerekir.

Tiroid hastası olan ve bunların zorunlu veya hipoaktif olmalarına yol açan pek çok kişi vardır, bu da onların çalışmalarını düzgün bir şekilde yerine getiremeyecekleri anlamına gelir.

Tiroidinizin optimal düzeyde çalışmasını sağlamak için şimdi yapmaya başlamanız gereken birçok şey var.

Bugün ülkemizde birçok insanda tiroid problemleri ve başka hastalıklarının teşhisi yapılmıştır. Henüz teşhis edilmemiş olsa da, semptomlara sahip olanlar da vardır. Tiroid problemleriniz olduğundan şüpheleniyorsanız, gerekli laboratuar testlerini yapabilmek için uzman bir doktor görmeniz önemlidir. Doktorunuzla birlikte, tiroid probleminizin temel nedenlerini bulmaya çalışacaksınız. Nedenleri bulunmazsa tiroid sorunu ortadan kalkmaz.

Neyse ki tiroid doğal olarak diyet ve yaşam tarzımızdaki değişikliklerle iyileşir.

Tiroid problemini doğal olarak iyileştirmek için neler yapılmalıdır?

1- Tiroid bezi sorunlarınızın sebeplerini bulmak için iyi bir holistik doktor bulun.

Nedenleri ele alınmadıkça tiroid problemleriniz gitmeyecek. Bunu önemle vurgulamak istiyorum. İyi bir holistik doktor, problemlere neden olan altta yatan sorunları keşfetmeniz ve sizin için bireysel olarak tedavi sunacak bir çözüme doğru ulaşmanız için sizinle birlikte çalışacaktır.

2 – Glutenden kaçının

Amerika Birleşik Devletleri’nde glüten, aşırı inflamatuar ve asittir ve tiroidbozukluğunun önemli bir nedenidir. Gluten birçok insanda otoimmüntepkiyi tetikler ve şu anda yaygın bir otoimmüntiroid hastalığı olan Hashimototiroiditinin nedeni olarak incelenmektedir.

3- Hindistan cevizi yağı kullanımı

Hindistan cevizi yağı, yemek pişirirken kullandığınız diğer yağlarda olduğu gibi T4’ün T3’e dönüşmesine sebep olmaz, bu sebeple oldukça sağlıklı ve faydalı bir yağdır. Hindistan cevizi yağı metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenizi kolaylaştırır. Bağışıklık sistemini destekleyerek tiroid probleminin çözümde fayda sağlar. Bu sebeple tiroid problemine karşı her gün en az 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı tüketmeye özen gösterin.

4 – Yer fıstığı ve fıstık ezmesinden kaçının, aynı zamanda goitrojen içerirler.

5- Yosun ve diğer deniz sebzelerini yiyin

Deniz yosunu ve nori, kombu, wakame gibi diğer deniz sebzeleri sık sık yenmelidir. Bu gıdalar, en büyük besin kaynağı olan iyottur ve diğer birçok faydalı besinle birlikte tüketiminize hazırdırlar.

6 – Günlük olarak kemiklerden elde edilen et suyu içmek

Sağlıklı kemiklerin et suyu, meralarda yetiştirilen hayvanlar, bağırsak mukozasını iyileştirmeye ve mühürlemeye yardımcı olan ve aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren harika bir iyileştirici iksirdir. Her ikisi de optimaltiroid sağlığı için çok önemlidir. Günde 1 bardak kemik suyu için ve tiroid sağlığını desteklemek için bir tutam deniz tuzu ve deniz yosunu pulları ekleyin

7 – Vitamin A, D ve K2 düzeylerinin tüketimini optimize edin.

Bu vitaminler iyi bir tiroid ve hormonların sağlığı için çok önemlidir. Son zamanlarda yapılan çalışmalar, tiroid problemi olan kişilerin vücutlarındaki bu vitaminlerde bir eksikliğe sahip olduklarını göstermiştir.

Tiroid problemleri ile savaşmanıza yardımcı olacak doğal bitkiler

Keten tohumu

Keten tohumu genellikle sindirim ile ilişkilidir ve bunun lif bakımından yüksek olması önemlidir. Tiroid bezinin düşük çalıştığı kişiler, bu otun günlük tüketimi ile hormonlarını güçlendirmek için işbirliği yapabilirler. Bu bitki hakkında harika olan şey, tüm faydalarını elde etmek için her gün bir kaşık dolusu keten tohumu tüketmenin sağlığımız için yeterli olmasıdır.

Tüketmek için bir sıvı ya da yiyecek ekleyebilirsiniz, bu da uygun bir seçenek haline getirir.

Ekinezya

Bu bitki, tiroid sağlığında temel olan bağışıklığın sağlanması bakımından çok ünlüdür. Bu aşırı aktif tiroid olan ve bitki kökünün kullanımına odaklanmak isteyenler için en iyi seçenektir. Köklerini, kaynatıp çay yapmak için kullanabilirsiniz.

Zencefil

Bu mide bulantısı ve mide ekşimesi için idealdir, ancak aynı zamanda tiroid için de önemlidir. Bunun nedeni, bu bitkinin çinko, magnezyum ve potasyum açısından zengin olmasıdır. Bunların hepsi de tiroidin sağlıklı bir bir şekilde çalışması için gerekli olan besinlerdir. Faydalarından tam olarak faydalanmak için bitkiden taze zencefil kullanmalısınız.

Taze zencefil yiyebilir ya da zencefil çayı yapabilirsiniz. Biraz organik karışık ballı zencefil çayı yatıştırıcı etki gösterir ve tiroidin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Meyan kökü

Yorgunluğa neden olan tiroid bezinde düşük bir aktiviteye sahipseniz, bu bitki yardımcı olabilir. Tiroid hormonunun tiroid geliştirmek için düzenlenmesine yardımcı olmanın yanı sıra, enerji de hafif bir artış sağlar. Bu bitki glisiretinik asit içerir. Bu, hücrelerde belirli türlerde tiroid kanserinin büyümesini engelleme potansiyeline sahiptir.

Isırgan

Isırgan hipotiroidizm ve hipertiroidizm olan kişiler için yararlı olabilir. Bu çayın tüketimi genellikle en kolay ve en faydalı olanıdır.

Çuha çiçeği yağı

Bu bitki, kadınların sağlığı için çok ünlü, ama aynı zamanda tiroid için şiddetle tavsiye edilir. Ayrıca tiroid bezinin bir bütün olarak düşük aktivitesine yardımcı olur, bu aynı zamanda saç dökülmesini ve adet dönemlerini azaltmak gibi konularda da sağlığınıza olumlu katkı sağlar.