18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıTopuk Çatlaklarına Doğal Çözüm İçin 3 Yöntem

Topuk Çatlaklarına Doğal Çözüm İçin 3 Yöntem

Çeşitli nedenlerden ayak topuklarında çatlaklar meydana gelir. Topuk çatlaklarına bitkisel çözüm için 3 yöntem makalemizde bu derdinize deva olabilecek doğal yollara yer verdik.

İçerikleri

1. Yöntem

Olgun muzun bir kısmını çatalla ezip hamur haline getirin. Ayağınızda çatlak olan yerlere sürün. 10 dakika bekletin. Su ile durulayın. Her gün buna devam edin.

2. Yöntem

1 avuç neem yaprağını ezip hamur haline getirin. İçine 3 tatlı kaşığı zerdeçal tozu ekleyin. İyice karıştır. Çatlaklar üzerine macunu sürün 30 dakika boyunca bırakın. Su ile yıkayınız. Yumuşak bir bezle kurulayın Günde 2 kez tekrarlayın.

3. Yöntem

Limonu yarıya kesip, yahut dilimleyip, çatlak olan yerleri bunla 5 dk ovun. Su ile ayaklarınızı yıkayın. Limon suyu hafif asidik yapısı ile ölü cilt hücrelerinin temizlenmesine yardımcı olur.

Topuk Çatlakları İçin Öneriler

Topuk çatlaklarından kurtulmak için her banyoda ayaklarınızı ponza taşı ile ovalamalısınız. Ölü deriyi ayaklardan uzaklaştıran ponza taşı peeling görevi görür ve çatlakların giderilmesini sağlar. Topuk çatlakları için özel üretilmiş kremler yardımıyla çatlaklarınızı onarabilirsiniz. E vitamini içeren kremler, çatlakları gidermede başarılıdır. Deniz tuzu topuk çatlaklarına iyi gelmektedir. Çatlaklar nedeniyle topukta olan sertliği giderir. Eşit miktarda elma sirkesi ve su karışımı topuk çatlaklarının iyileşmesinde etkilidir. Ayak peelingi sonrasında bu karışımı uygulayabilirsiniz.

Topuk Çatlakları Ayaklarda kötü bir görüntü oluşturan topuk çatlakları, doğal yöntemler kullanılarak tedavi edilebilmektedir. Topuklarda meydana gelen çatlamalar özellikle bayanların ayak güzelliğine kusur düşürürken yaz aylarında bu kusur oldukça rahatsız edici boyutlara ulaşmakta. Aspirinli Topuk Çatlağı Tedavisi 10 adet aspirin Vazelin Aspirinleri ezin ve yeteri kadar vazelin ilave edip karıştırın. Hazır hale gelen karışımı topuklarınıza sürün ve üzerine çorap giyip 6 saat boyunca bu şekilde bırakın. Sürenin sonunda topuklarınızdaki çatlaklar yumuşayacaktır. Bitkisel Topuk Çatlağı Tedavisi Limon Gliserin Az miktarda gliserin ve limonu karıştırın. Hazır hale getirdiğiniz karışımı topuk bölgesine sürün. Bir sonraki gün ayaklarınızdaki çatlakların yumuşadığını göreceksiniz.

Topuk Çatlakları Nasıl Geçer?

Çorap giyilmemesi topuklarda çatlağa neden olabilmektedir. Çoraplarınızı düzenli olarak kullanmak çatlakların giderilmesini sağlar. Yaz aylarında çorap giymek zorlaşmaktadır bu nedenle akşam yatmadan önce topuklarınızı vazelin ile yumuşatmalısınız. Topuk çatlakları hafif seviyede ise; yapacağınız 2 bakımdan sonra yanıt almaya başlarsınız. Erken yaşlarda yapılan bakımlar daha hızlı cevap verir. Hücreler daha aktif olduğu için; derinin iyileşme süreci daha hızlıdır.

Uzun süre ayakta durmak ve devamlı açık ayakkabı giymek topuklarda çatlamaya neden olabilir. Akşam eve gelindiğinde, ayaklar deniz tuzu ve su karışımda dinlendirilmelidir. Hem yorgunluğunuzu alacak hem de topuk çatlaklarını önleyecektir. Çok fazla açık ayakkabı giyen kişiler; bir müddet kapalı ayakkabılara yönelerek; havanın etkisi ile birlikte oluşan topuk çatlaklarının önüne geçebilirler. Bilindiği gibi deri; güneş ışınlarından etkilenerek aşırı şekilde kurur.