28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkTürk Kahvesi Keyfini Bu Tariflerle İkiye Katlayın!

Türk Kahvesi Keyfini Bu Tariflerle İkiye Katlayın!

Geleneksel Türk kahvesinin ve yapılışının pek çok çeşidi vardır. İşte Türk kahvesi keyfinizi ikiye katlayacak tarifler.

İçerikleri

Kahve, içeriğindeki vitamin ve aktioksidanlarla kanserden korur, beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlar ve uzun süreli olarak tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Uzmanlar her gün 1-2 fincan kahve içmenin sağlık için faydalı olduğu görüşündedir.

Geleneksel Türk kahvesinin ve yapılışının pek çok çeşidi vardır. İşte Türk kahvesi keyfinizi ikiye katlayacak tarifler..

Damla Sakızlı Türk Kahvesi

Yarım çay kaşığından biraz az damla sakızını dövüp cezveye koyun ve üzerine iki kahve fincanı su ve iki tatlı kaşığı kahve ekleyin. Kahvenizi şekerli seviyorsanız kahveyi koyarken ekleyebilirsiniz. Kahveyi kısık ateşte pişirmeden önce karıştırın. Pişirme sırasında kahveyi karıştırmanız kahvenin köpüğünün kaybolmasına neden olur.

Sütlü Türk Kahvesi

Bir su bardağı sütü cezveye alın ve pişirin. Kaynamadan önce bir tatlı kaşığı kahveyi ekleyerek karıştırın. Ardından bir tatlı kaşığı şekeri ekleyin.

Kakuleli Türk Kahvesi

kabuk kakulenin tohumunu havanda döverek (yarım çay kaşığı) cezveye koyun. Daha sonra bir tatlı kaşığı kahve ve bir fincan suyu cezveye ekleyin. Karıştırdıktan sonra pişene kadar tekrar karıştırmayın ki köpüğü gitmesin.

Sodalı Türk Kahvesi

Bir fincan soda ve bir tatlı kaşığı kahveyi cezveye koyun ve karıştırdıktan sonra iki tablet çikolatayı ekleyin. Kısık ateşte pişirmek çikolatanın erimesi için önemlidir. Ancak sodadaki ait kahvenin taşmasına neden olabileceğinden çok dikkat etmek gereklidir.

Vanilya Aromalı Türk Kahvesi

Bir tatlı kahve ve bir fincan suyu karıştırıp 1 damla vanilya özütü ekleyin. Kahvenizi en kısık ateşte hiç karıştırmadan pişirin.

Çikolatalı Türk Kahvesi

Bir fincan suyu cezveye koyup bir tatlı kaşığı kahve ve isteğinize göre şeker ekleyip karıştırın. Ardından iki parça sütlü ya da bitter çikolata ekleyip kısık ateşte pişirin. Kahvenin telvesi çikolatalı olacağından bir çay kaşığı ile birlikte ikram edin.

Güllü Türk Kahvesi

İki kahve fincanı suda iki tatlı kaşığı gül suyu, isteğe göre şekeri kaynatmadan kısık ateşte pişirin.

Tarçınlı Türk Kahvesi

Bir fincan su, bir tatlı kaşığı kahve, hafif şekerli seviyorsanız 1 çay kaşığı esmer şeker ve tarçın çubuğu rendesini ateşe koymadan önce iyice karıştırın. Kısık ateşteki kahve pişene kadar 30 saniyede bir karıştırın.

Salepli Türk Kahvesi

200 ml. Süt, yarım çay kaşığı katkısız salep ve bir çay kaşığı kahveyi karıştırıp kısık ateşte pişirin. Tarçın veya bal ile servis edin.

Türk Kahvesi Keyfini Bu Tariflerle İkiye Katlayın!