20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerVazelinin Hiç Bilmediğiniz Kullanım Alanları

Vazelinin Hiç Bilmediğiniz Kullanım Alanları

Elinizin altında bir kutu vazelin varsa, neredeyse yapamayacağınız şey yok. Faydaları saymakla bitmeyecek cinsten. Yoğun formu sebebiyle de aldığınız 1 kutu vazelini, oldukça uzun bir süre kullanabiliyorsunuz.

İçerikleri

Yıllardır nesilden nesile aktarılan bir güzellik sırrı: Vazelin! Hızlı nemlendirme özelliği, çok uygun fiyatlara her yerde bulunabiliyor olması onu cilt bakımı yarışında diğerlerinden ayırıyor. Elbette doğru kullanmayı bilmek gerekiyor. Nasıl mı?

Gerek güzellikte gerekse hayat kurtarıcı durumlarda vazelinin daha önce hiç bilmediğiniz farklı kullanımları..

Kirpiklerinizin büyümesine yardımcı olur. Gece kirpiklerinize sürün ve etkisini görün.  Kuru ve çatlamış dirseklerinizi yumuşatır.  Kuru cildinize sürdüğünüzde hemen etkisini gösterir ve hayat kurtarır.  Öpülesi ve güzel dudaklar için birebirdir.   Parfüm sıktığınız noktalara sürdüğünüz vazelin, kokunun daha kalıcı olmasını sağlar.  Vazelinin gözenekleri tıkadığı bilgisi yanlıştır tam aksine daha yumuşak bir cilt için yüzünüze, boynunuza ve kollarınıza sürebilirsiniz.  Dişinize bulaşan ruja vazelin sürdüğünüzde yok olacaktır.  Geceden kalan makyajı temizlemeyi büyük oranda kolaylaştırır.

Göz makyajının altına, yanaklarınıza ve dudaklarınıza sürdüğünüzde daha parlak ve taze bir görüntü verecektir.  Kaşlarınıza sürdüğünüzde, bölgeyi yumuşatır ve kaşlarınızı daha acısız bir şekilde alabilirsiniz.  Saçlarınızı boyarken saçınızla alnınızın birleştiği yere sürün, böylece boya yüzünüzde iz bırakmayacaktır.  Aksesuarlarınızda yepyeni bir etki yaratır. Bu yüzden ayakkabılarınıza ufak miktarda sürün ve farkı görün!  Saçlarınızın uçları sağlıksız görünüyorsa az miktarda saçlarınıza sürün.  Kıyafetlerinize bulaşmış makyaj izi varsa bunların üzerine vazelin sürerek daha kolay çıkmalarını sağlayabilirsiniz.  Güneşte yanmayan bölgelerinize özellikle dizlerinizin arkasına ve bileklerinizin içlerine sürerseniz aradaki renk farkını kapatacaktır.  Ojenin kapağını bir dahaki sefere daha kolay açmak için kapağın altına vazelin sürün.  Peeling olarak da kullanabilirsiniz. Deniz tuzuyla karıştırın ve duştan sonra vücudunuza sürün.  Takma kirpik yapıştırıcısını rahatça çıkarmanıza yardımcı olur.

Bu kadar yararın yanında vazelinin zararları var mı?

Yapılan araştırmalar neticesinde şimdiye kadar vazelinin zararlı olduğuna dair bir sonuç ortaya çıkmamıştır. Ancak gözle temasından kaçınılması gerekir. Bir de yağlı bir cilt tipine sahipseniz vazelin sizin cildinize uygun olmayabilir. Çünkü sivilce sayısında bir anda artış gözlemleyebilirsiniz.

Makyaj temizliğinde de vazelin kullanımı çok tavsiye edilmez. Vazelin su da parçalanmaz. Bu nedenle göz üzerinde genellikle bir tabaka bırakır. Bu da göze sürülen kalem ve rimelin akmasına neden olur. Ortaya çıkan görüntü de bir çok kadının sinirini bozar. Yani siz siz olun makyaj temizlemek için vazelini tercih etmeyin.