28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviVertigo hastalığından doğal kürler ile kurtulun!

Vertigo hastalığından doğal kürler ile kurtulun!

Baş dönmesi, kontrol kaybı ve oryantasyon bozukluğu olarak adlandırılan vertigo kulak çınlaması, duyma kaybı, yürüme güçlüğü, bilinç bozukluğu ve denge kaybı olarak belirti veriyor.

İçerikleri

Baş dönmesi olarak adlandırılan vertigo hastalığının en sık nedeni iç kulaktaki mekanik sorundur. En etkili tedavisi ise kekik ve portakal tohumu ile yapılan bitki çayıdır. İç kulakta dengemizi sağlayan sıvı içinde kristaller bulunur ve bu kristaller vücut pozisyonumuza göre şekil alarak dengemizi sağlar. Vertigo hastalığı nedeni ile oluşan denge kaybı ve baş dönmesi sorunları gündelik yaşamımızı olumsuz etkiler . Aşağıda yer alan doğal kürler ile vertigo hastalığının tedavisi mümkün.

Kekik Vertigo Hastalığında Neden Etkilidir?

Kekik ilaç sektörü tarafından romatoid artrit, fibromiyalji ve multipl skleroz gibi patolojileri baskıladığı ve tedavi ettiği için oldukça sık kullanılmaktadır. Kan basıncını düzenlemede, potasyum, demir ve kalsiyum gibi mineraller eksikliklerini gidermede oldukça etkili olduğu kadar kan hücrelerinin yeniden oluşmasında, doğal vertigo tedavisinde de çok etkili sonuç verir. Aşağıda yer alan bitkisel çayı birkaç gün kullanmak bile vertigo tedavisinde çok etkili sonuçlar doğuracaktır.

Kekik İle Vertigo Tedavisi Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 5 dal kurutulmuş kekik ,
  • Yarım su bardağı kadar portakal tohumu,
  • 1 su bardağı kadar su.

Hazırlanışı:

Demliğe bir bardak su konulur ve kaynatılır. Kaynayan su ateşten alınır, içerisine 5 dal kurutulmuş kekik atılarak 10-15 dakika kadar demlenmesi beklenir. Dilerseniz bu çayı hazırlarken bitki çayı süzgeçlerini kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken kaynayan suyu fincana almak, içine kekik çayını koyduğunuz süzgeci fincanın içinde 10 dakika bekleterek demlenmesini sağlamak.. Kekik çayını bardağa sıcak olarak doldurun ve süzgeç ile portakal tohumlarını içine bırakın demlenmesini bekleyin. Sabahları uyanınca ve akşam yatarken bir bardak için. Hafta içi her gün bu tedaviyi uygulayın ve 1 haftada şikayetleriniz yarı yarıya azalacaktır.

Vertigo Hangi Yaş Aralığında Sık Görülür?

Bir kez daha belirtelim vertigo bir hastalık adı değil, değişik hastalıklarda gördüğümüz denge bozukluğu ile kendini gösteren bir belirtidir. Her yaş grubunda görülebilir. Vertigonun en sık görüldüğü hastalıklardan biri olan olan Meniere Hastalığı kadınlarda erkeklere oranla daha sık görüldüğü için vertigo da kadınlarda daha sık görülmektedir. 20 ile 60 yaş arasında herhangi bir dönemde ortaya çıkabilir.

Uzmanlar tedavi sonucu netleşen vertigo çeşidine göre farklı bitkisel tedavi metotları sunuyor: 

Kansızlıktan oluşan;

Kansızlığa kırmızı et ve sığır karaciğeri çok iyi gelir. Demir içeren gıdalar tüketmesi gerekmektedir. Ispanak ve kereviz bolca yenebilir. Kırmızı pancar da etkili bir yiyecektir. Pancarı haşlayıp suyunu sabah öğlen ve akşam bir bardak içmelisiniz.

Kulak nedeniyle;

Karayılan otu birebirdir. Günde sadece 1 bardak içilmelidir. 10 gram karayılan otunu 1 su bardağı suyun içerisine konularak, 5 dakika kaynatılır. Demleyip ılıttıktan sonra içilir.

MS hastalığı nedeniyle: 

Alkol ve sigara bırakılmalı. 3 beyazdan (şeker, un, tuz) tamamen uzak durulmalı. Sabah ve akşam olmak üzere 1 su bardağı zerdeçal çayı içmek faydalıdır. Ayrıca çayınıza yarım limon sıkın.

Sebep menier hastalığı ise: 

Toz halindeki çörek otunu, 1 tatlı kaşığı saf süzme balla karıştırıp yiyin. Her sabah aç karnına bu yapılmalı. Bir bardak sütün içerisine 1 yemek kaşığı zencefil ve karanfil ekleyip ısıtın. Her akşam uyumadan önce için. Diğer yöntem ise 1 yemek kaşığı toz bektaşi üzümünü ile 1 kaşık kişniş tohumunu karıştırın. Bir bardak sıcak suyun içerisinde sabaha kadar bekletip için.

Ema sirkesi: 

Baş dönmesinin nedeni kan basıncı ya da kan şekerindeki dengesizlik olursa, elma sirkesiyle buna çözüm bulabilirsiniz. İçeriğinde sitrik asit, mineral, vitamin, asetik asit, amino asit ve doğal enzimler bulunan elma sirkesi çok sayıda derde deva olabilir. Günde 2 defa ballı elma sirkesi içerek baş dönmesinden kurtulabilirsiniz.

Papatya: 

Yatıştırıcı özelliği olan bu bitki, hastalarda olan mide bulantısına ve baş dönmesine iyi gelir. 1 su bardağı kaynamış suyun içine, 1 tatlı kaşığı papatya koyarak demleyin. Bunu her gün içerek vertigo nedeniyle oluşan baş dönmesinden kurtulabilirsiniz. Özellikle stresi azaltan, sindirimi rahatlatan papatya, hastaların baş dönmesi yakınmalarını azaltır. Ayrıca nane, kereviz, yeşil çay, ökse otu, kabak gibi bitkilerde baş dönmesine iyi gelir.

Zencefil:

Özellikle taze zencefil baş dönmesi tedavisinde etkili olan doğal şifalı bitkilerin içinde en önemlisidir. Bunun için 3 su bardağı kaynamış suyun içine, birkaç parça taze zencefil atın. Kısa sürede kaynatarak demlenmeye bırakın. Çayı süzerek, her gün 3 defa içmek etkili olur.

Ginko biloba: 

Antioksidan ve anti inflamatuar etkisi olan bu bitki, vertigo dışında başka rahatsızlıklar içinde etkili olur. Bunun hap şeklinde hazırlanmış şekilleri vardır. Bunların kullanımı kulakta basıncı dengeleyerek, baş dönmesi etkisini giderir. Fakat hamile ve emziren kadınlara önerilmemektedir.

Alman papatyası:

 Çok sayıda rahatsızlığa iyi gelen bu şifalı bitki, içeriğindeki partenolit gibi kimyasal bileşenlerle vertigo etkilerinin giderilmesinde faydalı olur. İster çay olarak içebilir, isterseniz hap olarak hazırlanmış uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

Not: Şikayetiniz artıyorsa doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Doktor tavsiyesiyle kürleri kullanınız.