28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalık BelirtileriVücudunuzda parazit olduğunu gösteren 10 belirti

Vücudunuzda parazit olduğunu gösteren 10 belirti

Sağlık Haberleri Editörümüz vücudumuzda parazit olduğunu nasıl anlayacağımızı ve onlarla doğal yöntemlerle nasıl başa çıkabileceğimizi sizler için araştırdı.

İçerikleri

Çoğu zaman hasta olmamıza neden olan, vücudumuzdaki sağlıklı organizmaları yok eden parazitler aslında vücutta olduğuna dair çeşitli sinyaller vermektedir. Aynı zamanda ciddi hastalıklara sebep olan bu parazitler yetersiz uyku ve stresle beraber vücutta çoğalmaya meyillidir. Peki vücudumuzda parazit olduğunu gösteren işaretler nelerdir? İşte vücudumuza zarar veren sağlığımızla oynayan parazitlerin vücudumuzda olduğunu gösteren işaretler…

Bağırsaklarınızda Parazit Olduğunu Gösteren Belirtiler

Çok sayıda parazit türü vardır ve bunların çoğu oldukça yaygındır, bu nedenle, uğraştığınız bazı sorunların parazitlerden kaynaklanabileceğinin farkında bile olmayabilirsiniz. İşte vücudunuzdaki parazit belirtileri:

  • Uyurken dişleri gıcırdatmak,
  • Açıklanamayan nedenlerle cilt tahrişleri, kızarıklık, kurdeşen, egzama veya rosacea sorunu yaşamak,
  • Açıklanamayan kabızlık, ishal, gaz,
  • Uluslararası seyahat ederken ishalinizin olması,
  • Gıda zehirlenmesi geçmişiniz var ve hala sindirim sorunları yaşıyorsanız,
  • Uykuya dalmakta zorluk çekiyorsunuz ve gece boyunca sık sık uyanıyorsanız,
  • Kaslarda ve eklemlerde ağrı,
  • Yorgunluk, depresyon veya bitkinlik sorununuz varsa
  • Yemeklerden sonra asla kendinizi tok hissetmiyorsanız
  • Demir eksikliği anemisi yaşıyorsanız bağırsaklarınızda parazit vardır.

Parazitleri Doğal Olarak Öldürebilen 7 Bitki ve Gıda

Parazitleri önlemek için doğal bir yol arıyorsanız, aşağıdaki şifalı bitkileri tüketmek çok faydalı olacaktır. Bunları günlük diyetinize ekleyebilir veya yılda iki ile üç kez eksiksiz bir parazit temizliği yapabilirsiniz.

Sarımsak

Sarımsağın, virüsler, bakteriler, parazitler, mantarlar ve kanserler ile savaşmada son derece etkili olduğu gösterilmiştir. Ayrıca pire, keneler ve sivrisinekler gibi kan emen parazitlere karşı da çalışır. Onu hemen hemen her yemeğe ekleyerek yeşil meyve suyunuza / smoothie’ye koymak için birçok farklı şekilde kullanabilirsiniz.

Siyah ceviz içi ve kabuğu

Siyah cevizlerin kuruyemişleri ve yeşil kabukları, kan ve bağırsakları temizlemenin yanı sıra mantar enfeksiyonlarına yardımcı olabilir. Gövdedeki meyve suyu parazitleri öldürmek için kullanılır.

Pelin

Pelinlerin yaprakları ve çiçekleri mide problemleri ve bağırsak kurtları için güçlüdür. Ayrıca, parazit olanlardan başka diğer enfeksiyonları tedavi etmede etkili olan güçlü antimikrobiyal özellikler içerirler.

İster pelin içeren iç temizlik ürünleri satın alabilir, isterse pelin otu çayı yapabilirsiniz.

Karanfil

Karanfil, parazitleri tamamen yok eden tek bitkidir, yani solucanların geride bıraktığı yumurtaları bile çözer. Bu üçlü parazitin yaşam döngüsünü kırdığı için siyah ceviz ve pelin ile birleştiğinde son derece etkilidir. Karanfil antifungal, antimikrobiyal, antiviral ve antibakteriyel bir maddedir!

Yemeklerinizden unlu mamüllere, tatlılardan turşuya kadar karanfili lezzetlendirici olarak kullanabilirsiniz.

Çin Goldthread

Goldthread, maya, parazitik, bakteriyel ve protozoan dahil olmak üzere çeşitli enfeksiyon türlerini tedavi etmek için uzun süredir kullanılmaktadır. Berberin içeriği, antimikrobiyal özelliklerinin çoğundan sorumludur.

Oregano yağı

Oregano yağı son derece güçlüdür ve parazitler dâhil olmak üzere enfeksiyonlara karşı en etkili bitki olarak kullanıldığı bilinmektedir. Antiviral, antifungal, antibakteriyel ve antiparaziter özelliklerinin yanı sıra çok miktarda antioksidan ile doludur.

Oregano yağını esansiyel bir yağ, çay veya tentür olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca çeşitli temizlik ürünlerinde bir malzemedir.

Kekik

Kekik, bağışıklık sisteminin ana bezi olan timüsün uyarılması için mükemmeldir. Kekik yağı, çeşitli parazitlerin büyümesini inhibe etmede ve bağırsak sisteminde onları öldürmede etkilidir.

Kekik, oregano, biberiye ve mercanköşk gibi baharatlarla birlikte herhangi bir yemeğe eklenebilir. Taze veya kuru kullanabilirsiniz.

Vücudunuzda parazit olduğunu gösteren 10 belirti