Ana SayfaSağlıkHastalık BelirtileriVücudunuzdaki Hormonal Dengesizlik Belirtileri

Vücudunuzdaki Hormonal Dengesizlik Belirtileri

Vücudunuzdaki hormonların dengesiz çalışması, ruh halinize, davranışlarınıza ve bedensel sağlığınıza olumsuz etkileri bulunmaktadır.

İçerikleri

Hormon dengesizliği durumunda beden sağlığı, ruh sağlığı olumsuz yönde etkilenebilir. Hayatımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için hormonların düzenli çalışması gerekmektedir. Hormonların dengesiz bir şekilde çalıştığını öğrenebilmek zor bir durum değildir. Birazdan vereceğimiz belirtilerin birkaç tanesine sahipseniz hormon dengesizliği yaşıyor olabilirsiniz.

İşte hormonal dengesizlik olduğunu gösteren belirtileri

Baş ağrısı

Endokrinologlara göre, stres ve yorgunluğa ek olarak, sık yaşanan baş ağrılarının sebebi düşük östrojen seviyesi olabilir. Östrojenler yumurtalıklarda üretilen kadınlık hormonları ve beyin ve omurilik metabolik süreçlerin kontrol eder. Östrojenler yumurtalıklarda üretilen beyindeki ve omurilikteki metabolik süreçleri kontrol eden bir hormondur. Bu nedenle yetersizliği veya aşırılığı migrene ve kötü ruh haline neden olabilir.

Sürekli yorgun hissetmek

Yorgun hiseetmek belli bir efor sarf ettikten sonra gayet normal bir durumdur. Ancak dinlenirken bile yorgun hisssediyorsanız bu durumu pekte normal karşılamamak gerekir. Uzmanlar, kronik yorgunluğun tiroid hormonları üretimindeki sorunlarla ilişkili olabileceğini söylüyor.

Saç dökülmesi

Testosteron; erkeklik hormonu olarak bilinmesine rağmen çok düşük düzeyde kadınlarda da üretilir. Bu hormon; doku, kas ve kemik yoğunluğunun sağlanması, cinsel dürtünün artması, iştah ve yağ dağılımı değişikliklerinde görev alır. Testosteron fazlalığı; yüz ve vücutta erkek tipi kıllanma, akne gelişimi, sesin kalınlaşması ve erkek tipi kellik gibi sorunlara yol açar.

Sürekli yemek yeme isteği

Göğüs boyutundaki değişiklikler hormonal dengesizliğin en ciddi bulgulardan biridir. Östrojen düzeyindeki belirgin düşüş cildin nemi ve elastikiyetini etkiler. Sonuç olarak göğüs biçimi, hacmi ve boyut değişikliklerini kaybeder. Buna ek olarak göğüslerin içinde rahatsızlık veren sert oluşumlar görülebilir.