19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviYarım limonu karbonata batırınca etkilerine hayret edeceksiniz!

Yarım limonu karbonata batırınca etkilerine hayret edeceksiniz!

Karbonat dünyadaki en ucuz alternatif sağlık malzemesidir. Annelerimizin öğrettiği ekmeği kabartmak ve buzdolabı kokusunu önlemek için kullanılan karbonatın, aslında pek çok temizlik alanında kullanılabileceğini biliyor muydunuz? Eğer vücudunuz ve eviniz için detoks arıyorsanız, bu çok amaçlı madde bütçenizi aşmadan hayatınızı kolaylaştıracak.

İçerikleri

Eski Mısırlılar sabun olarak karbonata benzer bir bileşik kullanırlardı. Bu madde antiseptik, antifungal (mantara karşı) ve vücutta oluşan hafif pullanmayı gidericidir. Günlük hayatta kahve fincanında oluşan lekeleri yok eder ve buzdolabına koyduğumuz bir kap karbonat oluşan kötü kokuları emerek ortadan kaldırır. Ayrıca mide ağrısı rahatlatmak için olarak tüketilebiliyor.

Karbonat ve Limon Suyu Karışımı Neden Faydalı?

Karbonat ve limon suyunun kombinasyonu, vücudu detoksifiye etme, pH seviyelerini dengeleme ve sindirimi iyileştirme gibi olası yetenekler dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararlarına sahiptir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmede, kalp sağlığını geliştirmede, cildi korumada, karaciğeri iyileştirmede ve kronik hastalıkları önlemede yardımcı olabilir.

Son yıllarda sayısız sağlık ilacı popülerlik kazanmıştır, ancak doğal sağlık çevrelerinde karbonat ve limon kullanımı onlarca yıl öncesine dayanmaktadır. Bu iki maddenin kendi başlarına birçok sağlıklı etkisi vardır, ancak bir araya geldiklerinde genel sağlığınız üzerinde daha da etkileyici bir etkiye sahip olabilirler.

Başlangıç ​​olarak, taze sıkılmış limon suyu (Citrus limon), C vitamini ve bağışıklık sistemi ve vücut üzerindeki idrar söktürücü etkileri ile yakından bağlantılı antioksidanlar bakımından yüksektir. Limonlar yüksek konsantrasyonlarda mineraller ve vitaminler içerir, bu da bu suyu ekşi tadına rağmen yemek pişirmede ve alternatif sağlık ilaçlarında son derece popüler hale getirir.

Öte yandan, sodyum bikarbonat olarak da bilinen karbonat, birçok mutfak uygulamasına rağmen teknik olarak bir ilaç olarak kabul edilir. Karbonatın özellikleri iyi bilinmektedir, bu nedenle insanlar onu sindirim sorunları, mide ekşimesi gibi asidik durumlar için ve asidoz riskini azaltmak için çeşitli tedavilerde kullanabilirler. Karbonat, vücudu alkalize etmeye ve pH’ını homeostaza geri getirmeye yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, sağlık rejiminize karbonat eklemeden önce doktorunuzla veya bir tıp uzmanıyla konuşmanız önemlidir. Diğer ilaçlarla etkileşime girebilir ve herkes için önerilmeyebilir.

Karbonat ve Limon Suyunun Faydaları Neler?

Karbonat ve limon suyu içmenin faydaları arasında daha iyi metabolik fonksiyon, daha dengeli pH seviyeleri, daha sağlıklı bir bağırsak, daha düşük kronik hastalık riski, daha iyi kalp sağlığı ve daha güçlü bir bağışıklık sistemi sayılabilir. Hadi beraber karbonat ve limon suyu karışımının faydalarına birlikte göz atalım.

Güçlü Bir Temizleyicidir

Limon da aynı karbonat gibi temizlik alanında çok etkili bir malzeme olarak kullanılıyor. Her türlü lekeyi, kiri, pası çıkartmak için limonun yarısını keserek, karbonata batırın ve lekeli temizlenmesi gereken yüzeyleri bunla silin. Müthiş bir temizlik malzemesidir. Karbonat da limon da zorlu lekeleri kirleri anında çıkarır. Kimyasal temizlik malzemelerini kullanmak yerine mutlaka bu yöntemi deneyin.

pH Düzeylerini Dengeleyebilir

İnsanlar genellikle vücuttaki asit seviyelerini düşürmenin önemini gözden kaçırırlar, ancak dengeli bir pH’ı korumak genel sağlık için çok önemlidir. Sodyum bikarbonat, asit seviyelerini düşürebilen bir alkalileştirici madde olarak bilinir. Bu da mide ekşimesi ve hazımsızlığın azalmasını sağlayarak vücudun alkali seviyesini korumaya yardımcı olur. Bu, ABD’deki Virginia Üniversitesi’nden Dr. Beverley Booth tarafından yürütülen bir çalışmada doğrulanmıştır. Ayrıca limondaki sitrik asit sindirildiğinde alkalileştirici bir etkiye sahiptir!

Cilt Bakımında Yardımcı Olabilir

Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, limon suyu yüksek antioksidanlı bir içecektir. Yüksek miktarda antioksidan ve sitrik asit, oksidatif stresi azaltabilir ve vücuttaki serbest radikallerin olumsuz etkilerini önleyebilir. Bu özellikle cilt için iyidir, çünkü yaşlanma belirtilerini yavaşlatabilir, güneş lekelerinin ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilir ve cildinize sağlıklı bir parlaklık verebilir. Limon suyu ve karbonat da sivilce izlerinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Mide Temizleyici Özelliklerden Oluşabilir

Limon suyu uzun zamandır idrar söktürücü bir madde olarak bilinmektedir ve vücudu idrara çıkmaya teşvik ederek fazla toksinleri, tuzları, yağları ve suyu dışarı atabilir. Bu, böbrekler için çok iyi bir haber çünkü vücudun düşük düzeyde toksisiteyi korumasına yardımcı olan organlar üzerindeki stresi ve baskıyı azaltabilir. Ayrıca, BMC Urology dergisinde alıntılanan bir araştırma , limon suyunun mesane ve idrar yollarında sert, taş benzeri maddelerin oluşumu olan ürolitiyazise karşı koruma etkinliği sunabileceğini öne sürüyor.

Diş Beyazlatmada Yardımcı Olabilir

Journal of American Dental Association’da yayınlanan bir araştırmaya göre, karbonat bazlı diş macunları diş beyazlatma için kullanıldığında hem etkili hem de güvenlidir. Bununla birlikte, limonun aşındırıcı doğasının bazen diş minesini yiyip bitirdiği için dişlere zarar verebileceğine dikkat etmek önemlidir. Başlangıçta dişlerin lekelenmesini azaltabilir ve ağızdaki asit seviyesini düşürebilir, ancak bu bileşeni diş macunu olarak kullanmaktan daha güvenli yollar vardır.

Diş beyazlatma için karbonat ve limon suyunun birçok savunucusu, limonun zararlı etkilerinin yüksek pH seviyeleri ile dengelendiğini ve böylece kullanım için güvenli hale geldiğini iddia ediyor. İddiayı doğrulamak için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.

Sindirimi İyileştirebilir

Karbonat ve limon suyu kombinasyonu harika bir antasit görevi görür ve hazımsızlık, aşırı gaz, şişkinlik, kramp ve mide ekşimesi semptomlarını hızla azalttığı bilinmektedir. Limon suyu ve karbonat, bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaktaki iltihabı önleyerek bağırsaklarınızın sağlığını önemli ölçüde artırabilir. New York’taki Albert Einstein Tıp Fakültesi tarafından bir yıllık bir araştırma, kronik böbrek hastalıklarından (KBH) muzdarip hafif asidozlu hastalarda sodyum bikarbonat tüketiminin alt ekstremite kas gücünü iyileştirdiğini gösterdi.

Kalp Sağlığını Potansiyel Olarak İyileştirebilir

Araştırmalar, karbonat ile karıştırılmış içme suyunun “kötü” kolesterol düzeylerini düzenlemeye ve HDL kolesterol düzeylerini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Bu, ateroskleroz şansınızı azaltabilir ve böylece inme ve kalp krizi riskini azaltabilir. Karbonatın kalp için sağlıksız olduğu konusunda da çelişkili kanıtlar olduğunu belirtmek önemlidir. Karbonat ve limon suyunun kalp için faydalı etkilerine ilişkin daha fazla araştırmaya hala ihtiyaç var.

Kilo Kaybına Yardımcı Olabilir

Karbonat ve limon suyunun kilo kaybıyla doğrudan bağlantısı yoktur, ancak karbonatın egzersiz sırasında daha fazla enerji ve dayanıklılık sağladığına dair kanıtlar vardır. Bu artan enerji ve günlük aktivite, egzersizler arasındaki dinlenme dönemlerinde bile metabolizmayı hızlandırabilir. Kilo kaybı ikincil bir etki olsa da, bu kaynatma ile kilo verme çabalarınıza yardımcı olmak hala mümkündür.

Karbonat ve Limon Suyu Detoks İçeceği

Bir bardak maden suyuna bir çay kaşığı karbonat ve yarım limon suyu ekleyerek karbonat ve limonlu detoks içeceği yapabilirsiniz. En iyi etki için, sabahları aç karnına içtiğinizden emin olun, böylece gün boyu sindirim etkilerinin tadını çıkarabilirsiniz! Bu içeceği yemeklere yakın bir zamanda içmemeye özen gösterin, çünkü vücutta o kadar hızlı çalışmaz ve bu nedenle o kadar etkili olmaz.

Dikkat: Kalp hastasıysanız veya herhangi bir kronik rahatsızlığınız varsa, hamileyseniz veya emziriyorsanız, herhangi bir biçimde tüketmeden önce doktorunuza veya tıp uzmanınıza danışmanız tavsiye edilir. Ayrıca, katı ölçülülük tavsiye edilir, sindirim için karbonat ve limon suyu almayı günlük bir alışkanlık haline getirmeyin. Bu doğal çareyi denemeden önce doktorunuzla veya tıp uzmanınızla konuşmanız akıllıca olacaktır.

Detaylar İçin Videomuza Göz Atın

Yarım limonu karbonata batırınca etkilerine hayret edeceksiniz!