28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYaşlanmaya karşı cildinizi koruyan beş uçucu yağ!

Yaşlanmaya karşı cildinizi koruyan beş uçucu yağ!

İçerikleri

Uçucu yağ kullanmanın yüzünüzdeki kırışıklıklarla ve ince çizgilerle savaşmaya yardımcı olabileceğine inanabiliyor musunuz?

Dünyanın dört bir yanından gelen araştırmacılar, esansiyel yağların bazılarının doğal olarak diğer tüm yaşlanma karşıtı ürünlerden daha etkili olduğunu onayladılar. Ayrıca, herhangi bir yan etkisi olmaksızın, nemi arttırdıkları ve yaygın cilt problemlerini azalttıklarıbilinmektedir.

Burada, kırışıklıklar ve yaş lekeleriyle savaşmak için yaygın olarak tercih edilen 5 temel uçucu yağ türü hakkında bilgi edinin.

Patchouli esansiyel yağı

Yeni hücre büyümesini desteklediğinden ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü pürüzsüzleştirdiği için, silhat yağı aromaterapide yüksek oranda kırışıklık karşıtı bir yağdır. Birçok bitkisel selülit kremleri ve losyonları hazırlamak için birincil bileşen olarak kullanılır. Ayrıca antiseptik, antifungal ve antibakteriyel özellikleri ile ekzema, deri iltihabı, sedef hastalığı ve akne gibi cilt hastalıklarının iyileştirilmesi bakımından da yararlıdır.

Kullanılışı:

En sevdiğiniz nemlendiricinize 1-2 damla silhat yağı ekleyin ve kırışıklıkların, yara izlerinin ve diğer cilt sorunlarının görünümünü azaltmak için bu karışımı günlük olarak uygulayın. Daha iyi sonuçlar için, bu karışımı 3 ila 4 damla sardunya yağı veya sandal ağacı yağıyla karıştırabilirsiniz.

Havuç tohumu esansiyel yağı

Bu yağ, yaşlanma belirtilerini geciktiren güçlü bir antioksidan ve besleyici bileşik olan zengin miktarda karotenoid içerir. Ayrıca, cildi serbest radikallerden korur ve hücre yenilenmesini destekler. Havuç tohumu yağının gençleştirici etkisi de cilt tonunu iyileştirmesiyle bilinir.

Kullanılışı:

6 damla havuç tohumu esansiyel yağı, 8 damla sardunya esansı yağı ve 6 damla limon esansiyel yağını 1/4 bardak argan yağı ile karıştırın ve bir cam şişede saklayın. Bebeğiniz gibi yumuşak ve esnek bir cildiniz olması için yatmadan önce her gece yüzünüze bu etkili yaşlanma karşıtı serumu uygulayın.

Kuşburnu yağı

Kuşburnu yağı temel olarak esansiyel yağ asitleri, E vitamini, C vitamini, A vitamini ve B-karoten vitaminleri içerir. Bunların hepsi cilt hücresi yenilenmesi için en yararlı esansiyel yağlardır. Dahası, cildin iyileştirici özelliklerini arttırır ve kan dolaşımını iyileştirir, böylece kırışıklıkları geciktirir.

Kullanılışı:

12 damla kuşburnu esansiyel yağını 2 çay kaşığı argan yağı ve 1/4 fincan yumuşak shea yağı ile bir çırpma teli kullanarak birleştirin. Bunu bir cam kapta saklayın ve yaşlanan cildinizi gençleştirmek için günlük olarak bir nemlendirici krem olarak uygulayın.

Buhur yağı

Antienflamatuar ve antimikrobiyal özellikleriyle, cilt yaşlanmasını tedavi etmek, cildin sarkmamasını sağlamak ve cildin pH değerini dengelemek için Buhur yağı tavsiye edilir. Ayrıca, yara izlerinin, koyu lekelerin ve yaşlılık lekelerinin görünümünü en aza indirmeye yardımcı olur.

Kullanılışı:

5 damla buhur yağı, 4 damla gül esansiyel yağı ve 4 damla havuç tohumu yağını 1/4 fincan jojoba yağında karıştırın ve bir cam şişede saklayın. Bu karışımı 10 gün boyunca günde iki kez uygulayın. Ardından, uygulama sıklığınızı her iki günde bir değiştirin. Düzenli kullanımdan sonraki 3 ay içerisinde gözaltı kırışıklıklarında ve diğer ince çizgilerde kayda değer bir düşüş fark edeceksiniz.

Sardunya yağı

Sardunya yağının doğal büzücü etkisi, büyük gözenekleri, derin çizgileri ve kırışıklıkları azaltmada hayret verici bir tesire sahiptir. Aynı zamanda, sağlıklı cilt hücrelerini dejenere eden oksijen çalan serbest radikalleri temizleyen antioksidan koruma sağlar.

Kullanılışı:

Yarım çay kaşığı Aloevera’nın içine yaklaşık 10 damla sardunya esansiyel yağını karıştırın ve her gün bir gece kremi olarak uygulayın. Cildinizi sarkmaya karşı koruyacak ve tüm yaş lekelerini ve koyu lekeleri hafifletecektir.

Alınacak önlemler

Bu önlemleri uygulayarak güvenliğinizi ve uçucu yağın etkinliğini sağlayın: Uçucu yağları susuz veya seyreltilmemiş kullanmayın. Daima bir taşıyıcı yağ veya nemlendirici ile birlikte kullanın. Esansiyel yağı kaynatmayın veya ısıtmayın, çünkü tedavi edici özelliklerini kaybedecektir. 2 yaşından küçük çocuklara uygulamayın. Bu yağlardan herhangi birini kulaklarınıza, gözünüze veya burnunuza uygulamayın. Yanlışlıkla gözünüze girerse, bir taşıyıcı yağ kullanarak temizleyin ve hemen bir uzmana danışın. Su kullanmayın, çünkü su sıçradığında, yağ gözlerin içine daha da girer. Kullanmadan önce her zaman iç kolda veya ayak tabanında seyreltilmiş uçucu yağın bir leke testi yapın. Herhangi bir tahriş meydana gelirse, kullanmayın. Uçucu yağları her zaman hava geçirmeyen cam kap veya şişede saklayın ve plastik bir kap içinde saklamayın, çünkü plastik parçalanabilir. Uçucu yağlar yanıcıdır, bu nedenle onları tüm ateşleme kaynaklarından uzak tutun.

Son olarak, bir o kadar da önemli olan husus, bu esansiyel yağları günlük cilt bakım programınıza dahil etmeden önce cilt bakım uzmanınıza danışınız.

Dipnotlar: Shea: Tropik bir tür afrika ağacı.