28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetZayıflatan basit detox içeceği

Zayıflatan basit detox içeceği

Kilo vermeye yardımcı aynı zamanda ödem atmanızı sağlayacak kolay detox içececeği tarifi için makalemizi mutlaka okuyun.

İçerikleri

Sadece su içmek bile gün içerisinde vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayabilir fakat içine birkaç malzeme koyarak suyunuzu detoks suyuna çevirebilirsiniz. Ve bunu her gün yapabilirsiniz. Burada bahsettiğimiz her malzemenin farklı bir faydası var ve bu yüzden amacınıza uygun olan detoks suyunu seçebilirsiniz.

Salatalık Ve Limonlu Detox Suyu

Salatalık vücuda en fazla sıvı alımı yapan sebzelerin başında gelir çünkü büyük kısmı sudan oluşur. Bu yüzdendir ki birçok detoks programında salatalık bulunur. Salatalık suya eklendiğinde içindeki mineralleri suya aktarır. Limon suyundaki sitrik asit ise sindirim sistemini uyararak temizler. Nane ise ferah bir tat verir ve ekstra besleyici öğeleri ve faydalarıyla detoks suyunu çok yararlı bir hale getirir.

Detox içeceği ertesi gün için geceden hazırlanır bu sayede besinler suya çok daha iyi işleyecektir ve faydası artacaktır. Ödem atmaya yarayan bu içecek gün boyu tüketilebilir. Her diyet önerisinde olduğu gibi bunu da mutlaka bir doktora veya beslenme uzmanına danışarak yapmanızı tavsiye ederiz.

Malzeme:

  • 1 lt su
  • 1 tane limon (dilimlenmiş)
  • 10 tane taze nane yaprağı
  • 1 tane salatalık (dilimlenmiş)

Hazırlanış :
Bir litre suyu kapaklı bir sürahiye doldurun, dilimlenmiş limonu, salatalıkları ve tane yapraklarını ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın. Dilerseniz buzdolabında dilerseniz oda sıcaklığında bekletin.Gün boyunca tüketin, ödem atıcı ve kilo verdiren detox içeceğini gün boyunca tüketebilirsiniz.   Çayımızı geceden hazırlıyoruz, bu sayede bitkilerin özleri iyice çayın içerisine geçiyor ve ödem atmak için daha çok fayda görüyoruz.

Bir litre suyu sürahi veya şişeye alın. Salatalık ve limonu istediğinizi gibi dilimleyip suya ekleyin. Geceden sabaha kadar suyu isterseniz buzdolabında isterseniz dışarıda bekletin. Elde ettiğiniz ödem söktürücü bitki çayını gün boyunca bardak bardak içip bitirin. 1 hafta ara vererek ayda 2 hafta kullanmanız önerilir.

Elma Tarçın Detoks Suyu

Bu karışım aynı zamanda sıfır kalori detoks suyu olarak da geçmektedir çünkü kalorisi sıfıra yakındır. Elmadan dolayı birkaç kalori vardır ama bu göz ardı edilebilir. İçeriğindeki tarçın vücudu uyararak organların arınmasını sağlar. Elma ise vücuda mineral ve vitamin bakımından besler. Su içmek yerine bu karışımı tercih edebilirsiniz.

Çilek Detoks Suyu


Çilekleri tat vermek istediğiniz nerdeyse her şeye ekleyebilirsiniz hatta detoks suyunuza da. Suyun tadını daha güzel yaparken içerdiği antioksidan ve vitaminler ile vücudunuza destek verir. Bu tarif aynı zamanda karpuz ve biberiye içerir. Kolay terlediğimiz yaz günleri için ideal bir detoks tarifidir.

Basit Detoks Suyu

Basit her zaman daha iyidir. Bu basit tarifler ile detoks planınızda her gün biraz daha fayda görebilirsiniz. Yarım limonun suyunu sıkın ve suyla beraber uyanır uyanmaz için. Günün en fazla susuz kaldığınız zamanında bünyenize su almanız hayati önem taşır. Limon suyu sindirim sisteminizi erken uyararak güne erken başlamanızı sağlar.

Elma Sirkesi Detoks Suyu

Elma sirkesi çok kullanışlı bir detoks yardımıdır. Dolapta her zaman bir şişe bulundurmak sizin yararınıza olacaktır. Suyunuzun kalitesini çok az elma sirkesi ekleyerek arttırabilirsiniz ve aynı zamanda bir detoks tarifi olan bu karışım detoks programınızı güçlendirecektir.

Limon ve Arnavut Biberi (Limonata Diyeti)

Limonata diyetinde en önemli nokta vücuda katı besin almamaktır ve sadece limon suyu, akçaağaç şurubu ve arnavut biberi tüketmektir. Bu karışım vücutta sindirim sistemini dinlendirerek sisteminizin tamamen temizlenmesini sağlar.

Kilo Vermenize Yardımcı

Bu detoks suyu tarifi özellikle kilo kaybetmek isteyenlere yönelik. Greyfurt kilo vermek isteyenler için bire birdir. Yemesi zor olduğu için detoks suyunuzun içine sıkarak koyabilirsiniz. Greyfurtun gözden kaçan özelliklerinden biri de vücuttaki toksinleri temizlemesidir. Ayrıca detoks suyunuza tat vermesi için mandalina ve mineraller içinse salatalık ekleyebilirsiniz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik